Brunch of Bradley Horké uzené bruslení křídlo & Vejce Florentine
Skate je masitá ryba, ideální pro skartování z kostí, jakmile je kouřena.
Ingredients
(Podává 2)
Na holandskou omáčku:
100 g másla nakrájeného na kostičky
2 žloutky
1/2 lžíce studené vody
1/2 lžičky citronové šťávy
Sůl
Pepř
Pro uzené skate & vejce Florentine:
2 - 4 kulaté polévkové lžíce drceného uzeného křídla bruslí
Jemně prohřáté 2 opečené krajíce kváskového chleba - nebo muffiny, chcete-li
2 velké hrsti baby špenátových listů, spařených až povadlých a lehce vymačkáných
2 - 4 vejce (podle chuti!), pošírovaná
Preparation
Skate je masitá ryba, ideální pro drcení z kostí, jakmile je uzená - a je tak bohatá, že 500g křidélko poskytuje dostatek na přípravu velmi speciálního brunche pro 2 a ještě má spoustu rezervy pro další příležitost.
Udělejte lák rozpuštěním 150 g soli v 600 ml převařené vody a přidejte pár stroužků česneku rozdrcených stranou kuchyňského nože a snítku rozmarýnu.
Po vychladnutí ponořte křídlo brusle do solného roztoku v přiléhavé nádobě a nechte hodinu působit.
Odstraňte, opláchněte a úplně osušte na kuchyňské utěrce, poté přeneste na mřížku Bradley Smoker bílou kůží dolů.
Solný roztok, česnek a bylinky vyhoďte.
Přidejte 8 jablečných bisket do zásobníku Bradley Smoker a nastavte skříň na teplotu 100 °C.
Jakmile dosáhne teploty, zasuňte křídlo brusle na polici doprostřed skříně a kouřte 2 hodiny nebo dokud nedosáhnete teploty jádra 70 °C.
Nechte vychladnout, přikryjte a chlaďte, dokud nebude potřeba.
Metoda:
Připravte si holandskou omáčku.
Žloutky dejte do misky nad vroucí vodu (miska nesmí být v přímém kontaktu s vodou), přidejte vodu a citronovou šťávu a vyšlehejte do bleda a zhoustnutí, poté přidejte studené máslo nakrájené na kostičky na pár kostek. čas, šlehání po celou dobu.
Po zapracování všech kostek získáte luxusní omáčku.
Odstraňte misku z vany a pryč z ohně a pokračujte v jemném šlehání další minutu, dokud žár nepoleví.
Nyní ochutnejte, dochuťte solí, pepřem a případně ještě citronovou šťávou.
Nechte v misce nad teplou vodou, aby nevychladla a neztuhla.
Vejce, která pro nejlepší výsledky musí být velmi čerstvá, povařte ve vroucí vodě se špetkou vinného octa (pomáhá to udržet jejich tvar) na 3 minuty, sceďte a osušte kuchyňským papírem.
Na 2 nahřáté talíře položte lehce máslem namazaný toast, zakryjte teplými listy špenátu a nakrájeným bruslím.
Přidejte jedno nebo dvě sázená vejce a lžičkou přelijte holandskou omáčku.
Jezte (a vychutnejte si) okamžitě!
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now