Bradley's Famous Hot Smoked Salmon Recipe

Bradleyho slavný Horký uzený losos Recept



Teploty použité v tomto receptu jsou pro cca. 20 lb ryb. Čím více ryb v udírně, tím déle bude přístroji trvat, než se zahřeje.

Ingredients

Cure (bílý cukr a sůl – přibližně poměr 500 g/1lb soli na 60 g/2oz cukru)

Rostlinný olej

Česnek a cibule sůl nebo prášek. Česnek a cibuli nahraďte koprem nebo zázvorem nebo suchou hořčicí.

Hrubý černý pepř

Sušené petrželové nebo pažitkové vločky

Preparation

Na lososovi nechte kůži. Pokud je filet tlustší než 1″, nařízněte dužinu každé 2″ až 3″ asi 1/2″ až 3/8″ hluboko, paralelně a probíhající ve směru žebra.

Rybu potřete velkým množstvím rostlinného oleje. Na filet silně a rovnoměrně nastříkejte kúru. Použijte dostatečné množství kúry, aby kúra v oleji nezvlhla.

Filet posypte mírným množstvím požadovaného koření.

Vetřete koření a lehce zapečte do filetu včetně řezných ploch.

Na filé posypeme mírným množstvím hrubého černého pepře.

Zabalte dva filety lososa podobné velikosti, maso na maso, plastovým obalem nebo plastovým sáčkem a vložte do chladničky.

Ryby zakryjte, aby vzduch neměl přístup, a chlaďte 14 až 20 hodin.

Kouření:

Vyjměte rybu z nálevu a položte kůží dolů na naolejované rošty.

Filet potřete, abyste vyrovnali zbytkovou kúru a posypte petrželkou nebo pažitkou.

Umístěte stojany do Bradley Smoker.

Pomocí bisket s příchutí Alder spusťte Bradley Smoker při velmi nízké teplotě, 40 °C až 60 °C (100 °F až 120 °F), po dobu 1 až 2 hodin.

Po prvních několika hodinách zvyšte teplotu na 70 °C (140 °F) po dobu 2 až 4 hodin.

Dokončete při 80 °C (175 °F) po dobu 1 až 2 hodin.