Bradley Smoked Sprats & Seeded Soda Bread

Bradley Uzené Sprats A nasazený chléb

Sandra Tate

Sprats se připravuje na přípravu, ale stojí za to námahu.

Ingredients

(Obslouží 6)

750 g velmi čerstvých šprotů

20 g soli

sloužit:

plátky citronu

snítky řeřichy

na sodovkový chléb:

400 g hladké mouky

100 g hladké celozrnné

20 g rozmixovaných pražených semínek

1 zakulacená lžička sody bikarbóny

1 lžička soli

340 ml teplého mléka

40 g rozpuštěného másla

1 lžíce citronové šťávy

Preparation

Příprava šprotů:

Malým ostrým nožem nařízněte čistě podél břicha, vytáhněte vnitřnosti a opláchněte.

Nyní odřízněte hlavu a jemně zatlačte palcem dolů do šprotu na obou stranách hřbetní kosti, abyste ho uvolnili, než jej z ryby čistě vytáhnete (s ním přijde i ocas).

Nyní zastřihněte podél okraje břicha, abyste odstranili stopy ploutve. Koupil jsem 750g šprotů a napočítal jich 40! Stálo to spoustu času a trpělivosti, ale výsledkem byly krásné malé filety, téměř bez kostí. Jednoduše výborné k obědu nebo jako předkrm

Metoda:

Po filetování posypte filety ze šprotů solí a nechte 15 minut působit.

Opláchněte a zcela osušte kuchyňským papírem.

Připravte si Bradley Smoker s několika třešňovými sušenkami v zásobníku. Vyhřejte skříň na 70 °C.

Filety položte po dvou (maso k masu) na mřížku a přendejte do udírny přes odkapávací tác.

Udit asi 45 minut - 1 hodinu, nechat vychladnout, vychladit.

Troubu předehřejte na 200°C.

Všechny suché ingredience na sodovkový chléb dejte do velké mísy a prsty lehce promíchejte.

Uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj mléko, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu.

Ingredience smícháme na lehce lepivé těsto a vyklopíme na pomoučněnou plochu.

Minutu hněťte a vytvarujte kouli.

Položte na pomoučený plech a válečkem lehce zploštěte, než na horní straně uděláte tradiční kříž zatlačením na rukojeť vařečky.

Pečte 30–40 minut, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.

Uzené šproty podávejte s měsíčky citronu, řeřichou a teplým sodovkovým chlebem.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now