Bradley Uzená chobotnice , Chorizo, cizrna a středomořská zelenina
Squid je tak snadno rozmazlený převařením, takže buďte také s kouřem.
Ingredients
(Podává 4)
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
2 papričky ramiro, zbavené semínek, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
300 g vaření chorizo
4 zralá rajčata, nakrájená
1 plechovka cizrny
sůl pepř
300 g uzených kroužků olihně
1 stroužek česneku, rozdrcený a nasekaný najemno
1 lžíce olivového oleje
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na jemné plátky
šťáva 1 limetka
2 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
Preparation
Kouření chobotnice
Nejprve požádejte svého obchodníka s rybami, aby provedl všechny nepořádné čištění a přípravu. Ten můj zredukoval tento krásný pár středně velkých chobotnic na čisté kousky a prsteny o velikosti kousků. Byly super čerstvé a vykouřil jsem je za studena, jakmile jsem je dostal domů – pouhých 10 minut v dubové skříni Bradley naplněné kouřem, se zavřeným horním větracím otvorem. Vyjměte a ochlaďte.
Krásné živé, svěží, barevné, letní jídlo s nádechem kouře a chilli.
Metoda:
Velkou pánev nebo wok dejte na střední teplotu, přidejte 2 lžíce olivového oleje spolu s nakrájenou cibulí a plátky červené papriky ramiro a opékejte asi 8 minut, aby na okrajích zvadly a zbarvily se.
Chorizo nakrájejte na 1 cm kousky a přidejte do pánve, vařte dalších 8 minut.
Nyní přidejte nakrájená rajčata a scezenou cizrnu, přiveďte na teplotu, dochuťte solí a pepřem a vařte dalších 5 minut.
Uzenou chobotnici lehce okořeníme.
V jiné pánvi rozehřejte zbývající olivový olej, rozetřete najemno nakrájený česnek a chilli a vařte 1 minutu, než do pánve přidáte kolečka olihně – opékejte na vysoké teplotě asi 2 minuty (jakmile se z kroužků stane mléko bílé místo neprůhledné jsou dostatečně propečené - nepřevaří se, nebo se stanou kožovitými).
Rychle vymačkejte šťávu z limetky a poté přidejte obsah pánve k chorizu a zelenině.
Nakonec vhoďte koriandr a před podáváním ihned podávejte se spoustou křupavého francouzského chleba.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now