Bradley Řádek uzené tresky Taramasalat
Úžasné, co pro vás udělá pár slunečných dnů a trochu tepla. Už jsem opustil kastrol a vrátil se do salátů, takže když jsem viděl nádherný projev tresky roesu u mého rybářů, nemohl jsem odolat nutkání udělat můj oblíbený řecký pokles, Taramasalata,
Ingredients
150 g uzených jiker z tresky
100 g starého bílého chleba, nastrouhaný
1 stroužek česneku, rozdrcený
šťáva z citronu, podle chuti
lehký olivový olej (75ml-100ml)
teplý pitta chléb k podávání
Preparation
Vzhledem k tomu, že jde o dvojče vyhozené a velmi křehké, neuvěřitelně se podobají varlatům, a tak jsem si dal pozor, abych z nich vykouřil a sloupnul z nich blánu pro svůj úvodní obrázek zde. Jak vidíte, jsou jemné, jemné a rozhodně nemají odstín pastelově růžové komerčně vyráběné taramasalaty. Jikry z uzené tresky samozřejmě nejsou jen pro taramasalatu, při váze kolem 400 g zbyde spousta na namazání toastu se smetanovým sýrem a šťávou z citronu.
Způsob kouření:
Do misky nasypte mořskou sůl, opatrně na ni položte jikry a poté povrch posypte ještě solí. Zakryjte a nechte hodinu na chladném místě, poté opláchněte a osušte. Nechte na mřížce Bradley schnout dalších několik hodin.
Přidejte sušenky z jablečného dřeva do zásobníku vašeho Bradley Smoker a nastavte na 70 °C. Jakmile skříň dosáhne své teploty, kuřte jikry tresky po dobu 2 hodin. Membrána bude zlatá a bude se snadno odlupovat a zůstane miska drobivých, lehce uzených jiker.
V kuchyni
Chlebové kůrky musí být odstraněny před drobením chleba. Drobky krátce namočte do studené vody a poté vymačkejte vlhkost.
Tresčí jikry rozdrobte v kuchyňském robotu a přidejte namočený chléb, prolisovaný česnek a šťávu z půlky citronu, zpracujte do hladka, poté začněte přilévat za stálého mrholení lehký olivový olej (jako u majonézy), dokud nezískáte hustou , krémová konzistence.
Ochutnejte a podle potřeby dochuťte trochou soli, mletého bílého pepře a citronové šťávy. Před podáváním přikryjte a na několik hodin chlaďte, aby chutě změkly.
Sloužit:
Podávejte s olivami kalamata a dalšími pokrmy meze, jako je hummus, melitzanosalata a zatziki, spolu s horkými pitta chleby.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now