Bradley Uzený pstruh Salát
Pokud, stejně jako já, se vaše důvěra ještě neroztahuje na to, aby se pokusil kouřit na stranu lososa, pak začněte pstruhem
Ingredients
(Podává 4)
300 g uzeného pstruha zbaveného slupky
200 g jemného chřestu
1 svazek řeřichy
6 lžic crème fraîche
jemně nastrouhaná kůra z malého citronu
1 lžíce jemně nasekané petrželky
Preparation
Pstruh je za rozumnou cenu, a přestože nevytváří masitý, nakrájený výsledek, poskytne vám nádherně bohaté, jemně ochucené vločky. Všem nám to přišlo docela chutné s citronovým a petrželovým krémem, řeřichou a chřestovým salátem. Dobrý hnědý chléb je téměř nezbytný! Podávejte jako lehký oběd nebo velmi působivý, jednoduchý předkrm. Vše, co zbylo, lze snadno zkombinovat se smetanovým sýrem, petrželkou a citronovou šťávou a vytvořit tak vynikající paštiku z uzeného pstruha.
Marinování pstruhů Kupte si velké pstruhy a nechte si je nafiletovat od obchodníka s rybami. (Můj pstruh produkoval jednotlivé filety o hmotnosti asi 165 g, což je štědrá porce pro jednoho jako předkrm).
Na 4 filety (celkem 650 g) jsem použil kúru z 80 g soli, 60 g světle hnědého cukru, nastrouhanou kůru z malého pomeranče a lžíci nasekaného rozmarýnu a nasekaných lístků máty.
Smíchejte ingredience na kúru a vetřete do masa filetů ze pstruha a poté je položte maso na maso na těsně padnoucí nádobu.
Přikryjte a ochlaďte přes noc.
Bylinky opláchněte a filety namočte na 5 minut do velkého množství studené vody a poté osušte na kuchyňském papíře.
Nechte na chladném místě (pokud možno na polici pro kuřáky) hodinu, aby ještě více uschla.
Chcete-li udit filety ze pstruha: Já vím, já vím, jsem stále nováček... Nechtěl jsem vytahovat adaptér pro studený kouř, nastavil jsem Bradley Smoker na žádné teplo a vložil do zásobníku pár dubových briket.
Jednou v režimu plného kouření se i přes nastavení zvýšila na 50 °C, ale pokračoval jsem.
Filety byly položeny na nerezový koš v Bradley a po 45 minutách uzení bylo výsledkem částečně uvařené (lehce, ale ne úplně, neprůhledné) maso pstruha. Nebylo to úplně to, co jsem měl za cíl, když jsem začínal, ale přesto velmi dobré.
Poznámka redakce: Jakmile byla marináda opláchnuta a pstruh byl vyuzený, bylo těžké poznat, že tam někdy byly bylinky a pomeranč. Až to udělám znovu, vyhradím si část bylinek a kůry (ne sůl/cukr) a po omytí a osušení, ale před uzením jí filety potřu. Kdo ví, jaký bude výsledek? K výrobě tohoto předkrmu jsem použil pouze dvě ze svých filet a nemyslím si, že by se někdo cítil krátce proměněn!
Metoda:
Chřest blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 2–3 minuty.
Sceďte a osušte.
Řeřichu omyjte a osušte.
Smíchejte crème fraîche, většinu citronové kůry a veškerou nasekanou petrželku v malé misce a poté rozdělte na talíře.
Na chřest přidejte vločky uzeného pstruha a posypte pár prameny citronové kůry.
Buď nabídněte plátky citronu, nebo jako já před podáváním vymačkejte na pstruha pár kapek citronové šťávy.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now