Bradley Uzená mušle a monkfish Polévka
Jemné složky vyžadují jemné ošetření.
Ingredients
(Podává 4)
800 g slávek, lehce uzených
750g silný ďas, nakrájený na 3cm medailonky
700 ml rybího vývaru
100 g crème fraîche
500 g malých nových brambor, oloupaných a uvařených až uvařených
3 střední pórky, okrájené, omyté, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
30 g másla
2 lžíce olivového oleje
125 g mladých špenátových listů, omytých
2 zralá rajčata, zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky
sůl pepř
čerstvě vymačkaná citronová šťáva podle chuti
Preparation
Naštěstí jsou nyní mušle snadno dostupné po celý rok díky kultivaci lanového systému a ty byly obzvláště dobré.
Musí se s nimi však zacházet opatrně (nejen proto, aby se zabránilo špatnému žaludku), ale také proto, aby se z pochoutky neproměnila gumová, suchá a neuspokojivá nabídka. Protože jsem chtěl zahrnout ďasa, chtěl jsem se také vyhnout příliš silné kouřové chuti mušlí.
Na tento recept budete potřebovat pořádné množství rybího vývaru, o kterém jsem se zmínil v „poznámce redakce“ na květnovém blogu, doporučuji vám, abyste se k němu vrátili, pokud máte chuť si vyrobit vlastní (a důrazně vám doporučuji, abyste to udělali) .
Připravte mušle tak, že je hodíte do studené vody a krouživým pohybem je povzbuíte k uzavření. Pokud se po energickém klepání o ostatní mušle stále nezavřely, je jistě čas je vyhodit; jsou mrtvé a při konzumaci mohou způsobit vážné žaludeční nevolnosti.
Zdravé slávky je nyní nutné očistit od vilhelníků a povrchových zbytků drhnutím a opatrně stáhnout „vousy“ (vláknitý materiál, který připevňuje slávku k provazu).
Slávky je nyní třeba rychle uvařit.
Zahřejte centimetr vody ve velkém hrnci k varu, položte cedník mušlí nad vodu a přikryjte pokličkou, aby se vařil.
Vařte v páře 3–4 minuty nebo dokud se skořápky neotevřou, nepřevařujte.
Ihned stáhněte z ohně.
Chcete-li udit mušle:
Protože jsem nechtěl riskovat, že se mušle budou dále uvařit nebo dokonce vyschnout, rozhodl jsem se připojit adaptér studeného kouře k Bradley Smoker a uzavřít horní ventil udírny.
Na hromádku jsem přidal dubové biskety, a jakmile se skříňka naplnila kouřem, umístila jsem tam mušle, rozložené, ještě ve skořápkách, na drátěném stojanu nad odkapávací miskou z fólie. Nechal jsem jim 20 minut studeného kouření s nyní mírně otevřeným průduchem. HOTOVO!
Výsledek: vlhké, jemně uzené mušle.
Toto je oblíbené v rodině, i když uzené mušle byly v pokrmu novinkou. Nepochybně přidali jemnou, ale výraznou chuť a všichni jsme si jídlo nesmírně užili. Myslím, že mluvíme o „nezmírněném úspěchu“! Říkám tomu polévka, ale je to uspokojivá polévka hlavního jídla.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a nadrobno nakrájený pórek, přikryjeme a na velmi mírném ohni dusíme 5–6 minut, aby změklo.
Zalijeme horkým vývarem, vrátíme k varu a dochutíme solí a pepřem.
Vmíchejte crème fraîche a přidejte uvařené brambory do pánve.
Vařte doměkka dalších 5 minut, poté přidejte kousky mořského ďasa a zatlačte je do likéru, aby se zajistilo, že se budou rovnoměrně pošírovat.
Po 2 minutách přidejte nakrájená rajčata, mladý špenát a uzené mušle.
Přikryjte a pokračujte v vaření další 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne a slávky se rozpálí.
Ochutnejte a proveďte konečné úpravy koření, na závěr přidejte citronovou šťávu, aby špenát nezbarvil.
Rozdělte mezi nahřáté misky a ihned podávejte.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now