Uzený Nakládaná vejce
Kouřový twist na klasickém receptu ...
Ingredients
500 ml nakládacího octa
100 g cukru
2 bobkové listy
1 lžíce kuliček černého pepře
1 lžíce semínek koriandru
6 velkých vajec
Volitelný:
chilli vločky
hořčičná semínka
semena fenyklu (nebo...červená řepa na zbarvení vajec do růžova)
Preparation
Metoda:
Velký hrnec s vodou přiveďte k varu a děrovanou lžící do vroucí vody opatrně vložte 6 vajec. Nastavte časovač na 10 minut, aby se vejce uvařila natvrdo, a poté stáhněte z plotny.
Vejce vložte do ledové lázně nebo na ně pusťte studenou vodu z kohoutku, dokud úplně nevychladnou.
Umístěte vejce na stojan a připravte udírnu na studené kouření. Můžete použít jakoukoli příchuť, kterou chcete, ale my jsme použili pekanové biskety. Kouřte 3-4 hodiny.
Zatímco se vejce udí, smíchejte v hrnci všechny ostatní ingredience a zahřívejte jen do bodu, kdy se cukr úplně rozpustí. Nechte vychladnout.
Sterilizujte sklenici při přípravě na moření.
Když se vejce udí, vložte je do sklenice s lákem. Před konzumací je nechte minimálně dva týdny nakládat. Pokud zavařujete sklenice, udělejte to nyní. Věděli jsme, že ty naše tak dlouho nevydrží, a tak jsme je jednoduše umístili ve velké skleněné dóze do lednice.
Pekanový ořech
Dřevo
Se sladkou a jemnou chutí, která z něj dělá jemnějšího bratrance Hickory, se pekanové bisquette dobře hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu, zvěřině a vodní drůbeži.
Shop Now