sliced banana bread

Uzený Banánový chléb s nakrájenými ořechy a receptem čokolády



Zdravé, chutné, rychlé a snadno vyrobitelné. Tento recept vám dává skvělou příležitost používat ty zralé banány, které už nikdo nechce jíst.

Ingredients

5 zralých banánů

2 hrnky univerzální mouky

1 ČL jedlé sody

¼ lžičky soli

½ šálku oleje

¾ šálku hnědého cukru

2 vejce, rozšlehaná

⅔ Šálek pekanových nebo vlašských ořechů

⅔ Šálek čokoládových lupínků

Bikety s příchutí Bradley – olše, jablko nebo třešeň

Preparation

Slupkou stále na banánech je podélně rozkrojte. Umístěte půlky banánů kůží dolů na stojany Bradley Smoker.

Nastavte udírnu na 250 °F pomocí jemných dřevěných bisket, jako je olše, jablko nebo třešeň.

Půlky banánů dusíme 30 minut. Vyjměte z udírny a ochlaďte na pokojovou teplotu. Banány zbavíme slupky a rozmačkáme je vidličkou.

Předehřejte troubu na 350 °F.

Formu na ošatku vymažte tukem a poté kolem ní protřepejte 1 polévkovou lžíci mouky, aby se tuk obalil moukou.

Do mísy prosejeme mouku, jedlou sodu a sůl. Dát stranou.

Zbývající ingredience šlehejte, dokud se dobře nepromíchají. Vmíchejte mouku (a volitelné ořechy/čokoládové lupínky) do mokré směsi, dokud nebude mouka jen vlhká (nemíchejte mixérem, chléb by mohl být příliš hustý).

Nalijte do formy a pečte 65–75 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.

Ochlaďte na mřížce.

Recept od: Steve Cylka