Uzený Banánový chléb s nakrájenými ořechy a receptem čokolády
Zdravé, chutné, rychlé a snadno vyrobitelné. Tento recept vám dává skvělou příležitost používat ty zralé banány, které už nikdo nechce jíst.
Ingredients
5 zralých banánů
2 hrnky univerzální mouky
1 ČL jedlé sody
¼ lžičky soli
½ šálku oleje
¾ šálku hnědého cukru
2 vejce, rozšlehaná
⅔ Šálek pekanových nebo vlašských ořechů
⅔ Šálek čokoládových lupínků
Bikety s příchutí Bradley – olše, jablko nebo třešeň
Preparation
Slupkou stále na banánech je podélně rozkrojte. Umístěte půlky banánů kůží dolů na stojany Bradley Smoker.
Nastavte udírnu na 250 °F pomocí jemných dřevěných bisket, jako je olše, jablko nebo třešeň.
Půlky banánů dusíme 30 minut. Vyjměte z udírny a ochlaďte na pokojovou teplotu. Banány zbavíme slupky a rozmačkáme je vidličkou.
Předehřejte troubu na 350 °F.
Formu na ošatku vymažte tukem a poté kolem ní protřepejte 1 polévkovou lžíci mouky, aby se tuk obalil moukou.
Do mísy prosejeme mouku, jedlou sodu a sůl. Dát stranou.
Zbývající ingredience šlehejte, dokud se dobře nepromíchají. Vmíchejte mouku (a volitelné ořechy/čokoládové lupínky) do mokré směsi, dokud nebude mouka jen vlhká (nemíchejte mixérem, chléb by mohl být příliš hustý).
Nalijte do formy a pečte 65–75 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
Ochlaďte na mřížce.
Recept od: Steve Cylka