Uzený Cheddar a Jalapeno Scones recept
Tyto uzené koláčky Cheddar a Jalapeno nejsou obtížné vyrobit. Jen buďte opatrní, abyste nemíchali těsto. Koláčky jsou připraveny, když se právě začínají zhnědnout nahoře. Nejlépe se podává hned, ale jsou také velmi chutné, když se podávají při teplotě místnosti.
Ingredients
2 hrnky univerzální mouky
3 PL prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ šálku studeného másla - nakrájíme na malé kostičky
1 hrnek uzeného sýra čedar - nastrouhaný
½ šálku nakládaných plátků jalapeňo - mleté
¾ šálky mléka
Preparation
Předehřejte troubu na 400 °F.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Do mísy přidejte studené máslo a pomocí mixéru nakrájejte máslo na mouku. Pokračujte, dokud nevznikne drobivá konzistence. Vmícháme nastrouhaný uzený sýr čedar a nasekané nakládané papričky jalapeno.
Mléko nalijte do mouky a míchejte rukama nebo pečící stěrkou, dokud se nespojí. Pracujte opatrně a dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
Na rovnou pracovní plochu rozprostřete trochu mouky. Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a poklepáním vytvořte čtverec o velikosti 7 palců. Nakrájejte na 4 čtvrtiny. Každou čtvrtinu nakrájejte na další 4 čtvrtiny.
Klínky klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící podložkou.
Pečte 14-16 minut. Koláčky by měly navrchu právě začínat hnědnout.
Nejlepší je podávat ihned, ale jsou také velmi chutné, když se podávají při pokojové teplotě.
Recept od: Steve Cylka