Smoked sausage and shrimp gumbo

Uzený Klobása a krevety Recept na gumbo



Tento recept dělá pikantní večeři z mořských plodů plná chuti z uzené klobásy. Podávejte na rýži.

Ingredients

½ Pohárový olej

½ Šálek mouky

1 cibule - nakrájená na kostičky

1 Zelený pepř – zbavený jádřinců a nakrájený na kostičky

3 řapíkatý celer - nakrájený na kostičky

4 stroužky česneku - mleté

1½ libra uzená klobása - nakrájená

2 šálky nakrájené okry

8-10 šálků hovězího vývaru (pomáhá také kuřecí, zeleninový vývar nebo vývar z mořských plodů)

1 plechovka (28 uncí) nakrájených rajčat

1 PL soli

2 PL mletého černého pepře

½ ČL kajenského pepře

½ ČL mletého bílého pepře

1 ČL sušeného tymiánu

1 libra krevety - oloupané a zbavené

Vařená rýže

Preparation

Z oleje a mouky udělejte středně tmavou jíšku. Přidejte olej do hrnce a zahřívejte na střední/nízké teplotě. Po troškách zašleháme mouku a za stálého šlehání vaříme, dokud nebude jíška hladká bez hrudek. Pokračujte ve vaření za stálého míchání vařečkou, dokud jíška nezíská oříškově hnědou barvu.

Vmíchejte cibuli, pepř a celer a vařte na středně vysoké teplotě 5–7 minut.

Přidejte uzenou klobásu a okra. Vařte za častého míchání dalších 8-10 minut.

Přidejte vývar, rajčata a koření. Přiveďte k varu a poté snižte plamen k varu. Nechte gumbo vařit při velmi mírném varu asi 1 - 2 hodiny

Asi 20-30 minut před podáváním vmíchejte krevety.

Nalijte gumbo do misky a navrch nebo vmíchejte pár lžic rýže.