Uzený Klobása a krevety Recept na gumbo
Tento recept dělá pikantní večeři z mořských plodů plná chuti z uzené klobásy. Podávejte na rýži.
Ingredients
½ Pohárový olej
½ Šálek mouky
1 cibule - nakrájená na kostičky
1 Zelený pepř – zbavený jádřinců a nakrájený na kostičky
3 řapíkatý celer - nakrájený na kostičky
4 stroužky česneku - mleté
1½ libra uzená klobása - nakrájená
2 šálky nakrájené okry
8-10 šálků hovězího vývaru (pomáhá také kuřecí, zeleninový vývar nebo vývar z mořských plodů)
1 plechovka (28 uncí) nakrájených rajčat
1 PL soli
2 PL mletého černého pepře
½ ČL kajenského pepře
½ ČL mletého bílého pepře
1 ČL sušeného tymiánu
1 libra krevety - oloupané a zbavené
Vařená rýže
Preparation
Z oleje a mouky udělejte středně tmavou jíšku. Přidejte olej do hrnce a zahřívejte na střední/nízké teplotě. Po troškách zašleháme mouku a za stálého šlehání vaříme, dokud nebude jíška hladká bez hrudek. Pokračujte ve vaření za stálého míchání vařečkou, dokud jíška nezíská oříškově hnědou barvu.
Vmíchejte cibuli, pepř a celer a vařte na středně vysoké teplotě 5–7 minut.
Přidejte uzenou klobásu a okra. Vařte za častého míchání dalších 8-10 minut.
Přidejte vývar, rajčata a koření. Přiveďte k varu a poté snižte plamen k varu. Nechte gumbo vařit při velmi mírném varu asi 1 - 2 hodiny
Asi 20-30 minut před podáváním vmíchejte krevety.
Nalijte gumbo do misky a navrch nebo vmíchejte pár lžic rýže.