Smoked Soy Marinated Eggs Recipe
To prepare this Smoked Soy Marinated Eggs Recipe, I only cold smoke one of the items, such as only the eggs. As a result, the smoke from that one item will infuse into the pickling solution. Besides, it will add a smokey flavor to everything. If you smoke all of the ingredients, you may find the smoke flavor overwhelming. I smoke my eggs for two hours using pecan. Use 1 hour 20 minutes of hickory. The more vinegar and the longer the eggs stay in the pickling solution, the more “rubbery” the egg whites will get.
Ingredients
6 velkých vajec
5 stroužků česneku, oloupaných
3 sušené chilli papričky nebo 1 lžička. drcené vločky červené papriky
¾ šálku sójové omáčky
3 PL mirin (sladké japonské rýžové víno)
2 lžíce nekořeněného rýžového octa
Opečená sezamová semínka (k podávání; volitelné)
Preparation
Udělejte předem: Vejce lze marinovat 2 dny předem. Přikryjte a ochlaďte.
Jemně ponořte vejce do velkého hrnce s vroucí vodou. Když se voda vrátí k mírnému varu, vařte 7 minut. Pomocí děrované lžíce přendejte do misky s ledovou vodou a nechte 2 minuty vychladnout (vejce mohou být ještě trochu teplá). Vyjměte vejce z ledové vody a oloupejte.
Mezitím přiveďte česnek, chilli papričky, sójovou omáčku, mirin, ocet a 2 šálky vody k varu ve středním hrnci. Snižte teplo; vařte 5 minut. Odstraňte z ohně a přidejte vejce. Nechte uležet alespoň 1 hodinu.
Chcete-li podávat, sceďte vejce, rozčtvrťte a podle potřeby posypte sezamovými semínky.
Čím déle je necháte odležet, tím více chuti naberou, ale pokud máte jen hodinu, podávejte čtvrtky vajec s přelitou trochou nálevu, abyste získali extra chuť.