Ostřílený Uzená vejce Recept
Hledáte jedinečný zvrat na devilovaných vejcích? Vyzkoušejte tento uzený recept na vejce, ideální pro předkrmy nebo občerstvení. Tato křepelka nebo kuřecí vejce jsou vařena, potažena směsí soli, pepře a česneku, poté 40 minut uchovává studená a přidává lahodnou kouřovou chuť do tradičního recepturu na ďábelské vajíčky.
Ingredients
4 oz granulovaná sůl (nejodizovaná) nebo košer sůl
2 PL mletého černého pepře
2 PL česnekového prášku
4 doz křepelčí vejce (nebo 6-10 velkých slepičích vajec), natvrdo uvařená a oloupaná
Preparation
V hrnci zakryjte vejce 1 palcem studené vody a vařte, dokud se vejce neuvaří.
Vejce sundejte z plotny, slijte a ponořte do ledové vody, aby vychladla. Vejce oloupejte, když jsou dostatečně vychladlá, aby se s nimi dalo manipulovat.
Zatímco se vejce vaří, vložte první tři ingredience do ziploc sáčku (velikost 1 galon) a protřepejte, aby se všechny ingredience promíchaly.
Dále přidejte uvařená a oloupaná vejce a protřepávejte, dokud nejsou všechna vejce rovnoměrně obalená. Vejce nechte v sáčku a dejte je alespoň na dvě hodiny do lednice.
Vyjměte vejce z chladničky, vyjměte je ze ziplocového sáčku a 40 minut kuřte studeným kouřem z vašeho oblíbeného dřeva.