Francouzská cibulová polévka s uzeným Gouda Recept
Uzený sýr Gouda dobře funguje se silnou chutí této klasické francouzské polévky. Skvělý návrh pro ty chladné zimní dny. A je to připraveno za hodinu, pokud již máte uzený sýr.
Ingredients
¼ Šálek másla
5 velkých cibulí – oloupaných a nakrájených na tenké plátky
2 lžíce mouky
⅓ Šálek bílého vína
8 šálků hovězího vývaru
Sůl a pepř na dochucení
Francouzská bageta nakrájená na 1 palcové plátky
1 ⅓ šálky uzeného sýra Gouda, strouhaný
Preparation
Ve velkém hrnci na středně nízké teplotě rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a vařte na nízké teplotě, dokud nezhnědne a nezkaramelizuje. Často míchejte. To může trvat 40–60 minut. V případě potřeby přidejte do pánve trochu vody, aby se cibule nepřipálila.
Vmíchejte mouku a ještě pár minut povařte.
Postupně zašleháme víno a vývar. Přiveďte k varu a snižte k varu. Nechte polévku vařit dalších 30 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
Předehřejte troubu na 375 °F.
Nalijte polévku do 6–8 misek vhodných do trouby, ponechte dostatek místa na krajíce chleba.
Na každou misku polévky položte jeden plátek bagety. Bagety mezi misky rovnoměrně posypeme nastrouhanou uzenou goudou.
Mísy s polévkou položte na velký plech a plech opatrně vložte do trouby. Pečte, dokud se sýr nerozpustí a nezvětší.
Ihned podávejte.
Podle Steve Cylka