Smoked Beef Jerky Cure Recipe

Uzený Hovězí trhaná léčba Recept



Tento uzený hovězí trhaná léčba, která vás naučí, jak učinit bezpečné a chutné hovězí maso. Cure v balíčcích se dobře daří retardaci botulismu. Produkt však vyžaduje chlazení, když je dokončen, nebo alespoň má velmi krátký život kuchyňského pultu. Uzený trhaný je mnohem lepší. Kouř je to, co dělá chuť tak skvělou. Když jím trhané z dehydratátoru, má texturu syrového sušeného masa. Opravdu nedokážu překonat skutečnost, že nedosáhl bezpečné teploty, zejména když je trhaný s divokou hrou. Takže místo nákupu drahých věcí se pokuste vytvořit vlastní. Zde je základní recept na vytvoření vlastního léku, který je tuny levnější než nákup komerčního produktu a lze jej snadno upravit dalším kořením, aby vyhovovaly vašemu vkusu.

Ingredients

Na 5 lb masa:

2 lžíce košer nebo nakládací soli (nikdy nepoužívejte jodizovanou sůl!)

2 lžíce cukru (bílá granulovaná odrůda)

3 PL mletého černého pepře (nejlepší je čerstvě mletý)

1 ČL Instacure #1 (dusitan sodný) – velmi důležité!

1 až 1½ lžičky (celkem) vašeho oblíbeného koření...jako je česnekový prášek, cibulový prášek, celerová semínka, paprika, kajenský pepř, chipotle prášek atd. Nepoužívejte koření s přídavnou solí.

Preparation

Smíchejte ingredience ÚPLNĚ!

Maso nakrájejte rovnoměrně na ¼ palec tlustý. Pomocí nekovové nádoby (jako skleněná kastrol o rozměrech 9 × 13 palců) posypte obě strany proužků masa a navrstvěte je do misky.


Zakryjte plastovým obalem a vložte do chladničky alespoň přes noc nebo 24 hodin.

Maso udíme 2 hodiny při cca 120 stºF/48.9°C na 140ºF/60°C je v pořádku. Zdá se, že Hickory funguje nejlépe. Pokud nepoužíváte Instacure #1 (dusitan sodný), MUSÍTE kouřit/sušit při teplotách nad 140ºF.

S otvory dokořán sušte maso při podobných teplotách, dokud nedosáhnete požadované suchosti. V závislosti na vašem kuřákovi možná budete muset otočit stojany. Doba se může výrazně lišit v závislosti na tloušťce, na kterou jste maso nakrájeli.

** Alternativní metoda sušení, která funguje dobře, je vložit párátko na konec každého plátku a pověsit je na rošt v troubě. Nastavte troubu na nejnižší teplotu. NENECHÁVEJTE dveře otevřené! Elektrická trouba se NEDOPORUČUJE.

Je hotovo, když plátek ohnete napůl a střed se začne trhat. Více než toto a budete mít kůži!

Uchovávejte trhanou v lednici nebo ji rychle snězte. NIKDY nevkládejte jerky do uzavřeného plastového sáčku nechlazené. Za pár dní určitě zplesniví!

Bílý ořech
 Dřevo

Biskety Hickory pro kuřáky Bradley

Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.

Shop Now