Smoked Mole Sauce Recipe
Mole Sauce is a traditional marinade and sauce from Mexico. It is an intense blend of flavors that includes chilies, chocolate, fruit and lots of spices. Use this sauce for enchiladas, baked mole chicken, burritos, or whatever your mole needs may be!
Ingredients
3 oz hořká čokoláda – hrubě nasekaná
1 Sušené chilli papričky guajillo – odstopkované a se semeny
1 Sušené ancho chilli – odstopkované a se semeny
2 Sušené chilli papričky chipotle – odstopkované a se semeny
1½ šálku zeleninového vývaru
2 kukuřičné tortilly, nakrájené na 1-palcové proužky
1 rajče – překrojte příčně napůl
3 Tomatillos – rozpůlíme příčně
1 PL rostlinného oleje
1 malá cibule - nakrájená na plátky
4-6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
¼ šálku blanšírovaných arašídů (nesolených a zbavených slupky)
2 lžíce rozinek
1 PL semínek kmínu
1 ČL sušeného tymiánu
2 tyčinky skořice
3 Celý hřebíček
3 Celé bobule nového koření
1 PL bílého cukru
½ lžičky soli
Bikety s příchutí Bradley – javor
Preparation
Tmavá čokoláda studeným kouřem s bisketami s příchutí javoru po dobu 1 hodiny, až 2 hodin.
Chilli opečte na suché pánvi na středním plameni asi 3 minuty. Budou teplé a aromatické.
V hrnci zahřejte 1 hrnek zeleninového vývaru, dokud se nezačne vařit.
Přendejte chilli papričky do mixéru s 1 šálkem zeleninového vývaru.
Proužky tortilly opečte na suché pánvi na středním ohni, dokud lehce nezhnědnou. Přidejte do mixéru s vývarem a chilli.
Chilli a tortillu nechte v mixéru nerušeně namočit po dobu 10 minut.
Rajčata a tomatillos vařte na suché pánvi, dokud nezměknou a nezčernají, asi 3 až 4 minuty z každé strany.
Přidejte rajčata a tomatillos do mixéru a mixujte do hladka.
Do velké pánve přidejte olej a zahřívejte na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, arašídy, rozinky, tyčinky skořice, hřebíček, bobule nového koření, kmín a tymián. Vařte, dokud cibule nezměkne.
Odstraňte tyčinky skořice, bobule nového koření a hřebíček.
Přidejte zbývající cibulovou směs do mixéru a rozmixujte dohladka.
Nalijte směs do velkého hrnce na omáčku a zahřívejte na středním ohni.
Přidejte čokoládu, zbývající ½ šálku zeleninového vývaru, cukr a sůl. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte 10–15 minut, aby omáčka zhoustla.
Nyní použijte tuto omáčku na enchilady, pečené krtčí kuře, burritos nebo cokoli, co váš krtek potřebuje!
Recept od: Lena Clayton
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now