Bradley Uzený červená paprika, rajčata a chilli Ponořit
Nakonec máme sluneční svit a teplo a jaký lepší způsob, jak zahájit BBQ, než nějaké lahodné poklesy? Pro živou barvu a chuť je obtížné porazit.
Ingredients
3 velké červené papričky ramiro
4 velká zralá rajčata
1 červené chilli
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
šťáva z ½ citronu
1 lžíce nasekané petrželky
sůl pepř
Preparation
Pro intenzivnější chuť papriky a chilli před uzením ogrilujte – to znamená grilování do černa, pokud negrilujete tak prudce, slupky se nestrhnou.
Také, pokud se vám nepodaří zcela zakrýt plastem, slupky se opět nestrhnou. Tolik vím z hořké zkušenosti a metodu jsem obšírně vysvětlil níže.
Zatímco se zelenina udí, uzil jsem také trochu mořské soli, abych to okořenil a pro pozdější použití - uchovávejte v samostatné, označené sklenici.
Metoda:
Začněte Bradley Smoker s pouhými 2-3 dubovými bisketami v zásobníku.
Mezitím si předehřejte gril na horko. Papriky a chilli dejte na pekáč a grilujte, dokud slupka nezčerná, občas otáčejte, dokud celý povrch nezčerná a papriky se nesrazí. Ihned přendejte do plastového sáčku, volně upevněte a nechte vychladnout natolik, aby se s ním dalo manipulovat. Nyní odstraňte slupku (snadno půjde pryč) a poté rozkrojte měkkou dužinu, abyste odstranili semena a jádro, vyhoďte. Po podobném odstranění slupky z chilli papriček možná budete chtít nechat semínka nebo alespoň některá z nich, aby se pokrm dobře prohřál. Vložte dužinu chilli a papriky do mělké misky.
Udělejte malý řez slupkou rajčat nahoře a dole. Dejte do misky a spařte vroucí vodou. Po 3 minutách rajčata slijeme a oloupeme slupku, která se již uvolní. Každý rozkrojte napůl a palci vytlačte semínka, vyhoďte. Půlky rajčat přidejte k červené paprike a chilli, pokapejte trochou olivového oleje a přesuňte na polici do Bradley Smoker. Kouřte až hodinu (já své kouřil 30 minut, ale pak mám rád jemnou kouřivost).
Uzenou papriku, rajčata a chilli dáme do malého kuchyňského robotu a přidáme česnek spolu s citronovou šťávou, solí, pepřem a zbylým olivovým olejem. Zpracujte na hustou pastu, přidejte nasekanou petrželku a zkontrolujte koření, podle potřeby upravte. Před podáváním s horkými pitta chleby a jinými jídly mezze je třeba nechat dip několik hodin změknout.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now