Uzené Turecko, Asparagus & Goat's Cheese Tart
Krůtí stehna o hmotnosti 800 g jsou výhodná – a skvělá pro uzení za tepla.
Ingredients
Balíček křehkého těsta
Banda chřestu
35 g másla
35 g hladké mouky
300 ml mléka
3 velká vejce
Kozí sýr Kozoroh
Sůl a pepř
Preparation
Uplynulo dost času na to, abych mohl znovu čelit krůtě! Krůtí stehna, vážící mocných 800 g, jsou výhodná – a skvělá pro uzení za tepla . Vykouřil jsem jeden z těchto bruiserů a přineslo to štědré množství masa na tento super lahodný koláč, příště budu kouřit extra, protože kluci byli docela vyčerpaní, že nezbylo žádné na krájení.
Léčit a kouřit:
Směs 50 g mořské soli s 20 g světle hnědého cukru v malém množství vroucí vody.
Po rozpuštění přidejte tolik studené vody, aby bylo možné pokrýt krůtí stehno v přiléhavé nádobě.
Nechte hodinu působit, poté sceďte, opláchněte a osušte na kuchyňském papíře.
Přidejte 10 dubových bisket do krmiva Bradley Smoker a nastavte teplotu ve skříni na 115 °C/240 °F a kouřte po dobu 2 hodin, při sondování do kosti zkontrolujte, zda je vnitřní teplota 72 °C nebo vyšší.
Vyjměte, ochlaďte a zabalte před chlazením, dokud nebude potřeba.
Udělat dort :
Předehřejte troubu na 180 °C/350 °F
Uzené krůtí maso zbavíme kosti, nakrájíme nahrubo na kostičky a v kuchyňském robotu rozmixujeme na hrubou sekanou, dáme stranou.
Roll a balení křehkého těsta dortovou formu o průměru 26 cm ztenčíme a vyložíme.
Propíchněte základnu a pečte naslepo 10 - 12 minut, dokud nebude povrch těsta vypadat suchý.
Vyjměte z trouby a potřete základnu uzený krocan.
Vezměte a svazek chřestu, ořízněte a nakrájejte na 1-5 cm délky.
Blanšírujte ve vroucí osolené vodě 2 minuty, poté sceďte a rozsypte na krůtu v tortovém obalu.
Pro zálivku, místo 35 g másla & 35 g hladké mouky na pánvi a vařte do pěny, nyní přidejte 300 ml mléka a šlehejte na středním plameni, dokud nezískáte hladkou, hustou omáčku.
Samostatný 3 velká vejce.
Porazit v žloutky a nahrubo nakrájenou Kozí sýr Kozoroh dohromady s sůl a pepř ochutnat.
Nyní rozšlehejte bílky do tuhých špiček a vmíchejte do základu omáčky.
Nalijte na dort, aby se naplnil a pečte 25-30 minut, dokud nezezlátne a nezvedne.
Ihned podáváme se salátem nebo dušenou zelenou zeleninou.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now