Uzený motýl, Bacon tkalcová kuře Recept
Butterflied celé organické kuře, položené ploché, pokryté tkané slaninové proužky. Pak ho kouřte na rošt v kuřáku barelu.
Ingredients
1-4 lb organické kuře
1 lb vaší oblíbené slaniny
Sůl
Pepř
Máslo
Preparation
Kuře dejte na velké prkénko nebo pekáč. (Nezapomeňte před opětovným použitím umýt veškeré náčiní a prkénka). Kuře omyjte a opláchněte. Necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou.
Položte prsy dolů na tác nebo prkénko. Nůžkami na drůbež nebo těžkým nožem (zde se dobře osvědčuje zoubkovaný) prořízněte žebra a kyčelní klouby podél páteře přes křídla, na obou stranách. Odstraňte páteř a uložte všechny zbytky do zásoby. (Umístěte zbytky ve velkém sáčku do mrazáku pro pozdější datum.)
Lehce nařízněte pancíř podél jeho délky a poté kuře přimáčkněte naplocho, čímž se pancíř rozbije. Dutinu osolíme, opepříme, otočíme a vršek kuřete potřeme měkkým máslem. Sůl a pepř. Poté navrch přikryjte tkanou syrovou slaninu. Existuje mnoho internetových stránek, které můžete navštívit a získat pokyny.
Položte kůží (slaninou) nahoru na gril a na středně teplém ohni v udírně nastrouhejte. (Doporučujeme teplotu ne o moc nižší než 250ºF (121°C) k opékání slaniny.) Přikryjte a kuřte, dokud nebude slanina křupavá a tmavá a vnitřní teplota kuřete nebude 180ºF (82°C).
Vyjměte, zakryjte fólií, nechte 30 minut odpočívat a vykrajujte.