Uzený Kuře
Toto lahodné uzené kuře je skvělé pro rodinné BBQ a další aktivity!
Ingredients
2 lžíce soli
1 nakrájená bílá cibule
5 utřených stroužků česneku
Jamajský pepř
1 PL hnědého cukru
1 lžíce šalvěje
1 PL tymiánu
1 Celé kuře
1 lžíce petrželky
1 PL cibulového prášku
Preparation
Na kuře položte 2 lžíce soli, jednu bílou cibuli nakrájenou na čtvrtky, 5 prolisovaných stroužků česneku, trochu koření, lžíci hnědého cukru, šalvěj a trochu tymiánu.
Rozpusťte svou sůl a vodu v teplé vodě. Umístěte kuře do vody a nechte jej tak jeden den.
Druhý den vyjměte kuře z vody, dobře ho opláchněte a osušte.
Přidejte marinádu z česneku, celerové soli, bílého pepře, cibulové soli, sušenou šalvěj a petržel, česnekový prášek, lžičku pimenta a trochu jemné himalájské soli a smíchejte to s trochou olivového oleje a citronové šťávy a poté potřete celého ptáka.
Pokračujte v křupavé kůži na velmi rozpáleném grilu na dřevěném uhlí a zkontrolujte, zda je vnitřní teplota kolem 75ºC (167ºF) kolem vnitřní strany stehen.
Po 2 hodinách křupání vytáhněte kuře a užívejte si!
Recept od: Hra a plameny