Smoked Chicken

Uzený Kuře



Toto lahodné uzené kuře je skvělé pro rodinné BBQ a další aktivity!

Ingredients

2 lžíce soli

1 nakrájená bílá cibule

5 utřených stroužků česneku

Jamajský pepř

1 PL hnědého cukru

1 lžíce šalvěje

1 PL tymiánu

1 Celé kuře

1 lžíce petrželky

1 PL cibulového prášku

Preparation

Na kuře položte 2 lžíce soli, jednu bílou cibuli nakrájenou na čtvrtky, 5 prolisovaných stroužků česneku, trochu koření, lžíci hnědého cukru, šalvěj a trochu tymiánu.

Rozpusťte svou sůl a vodu v teplé vodě. Umístěte kuře do vody a nechte jej tak jeden den.

Druhý den vyjměte kuře z vody, dobře ho opláchněte a osušte.

Přidejte marinádu z česneku, celerové soli, bílého pepře, cibulové soli, sušenou šalvěj a petržel, česnekový prášek, lžičku pimenta a trochu jemné himalájské soli a smíchejte to s trochou olivového oleje a citronové šťávy a poté potřete celého ptáka.

Pokračujte v křupavé kůži na velmi rozpáleném grilu na dřevěném uhlí a zkontrolujte, zda je vnitřní teplota kolem 75ºC (167ºF) kolem vnitřní strany stehen.

Po 2 hodinách křupání vytáhněte kuře a užívejte si!

Recept od: Hra a plameny