Uzené kukuřičné kuře s krémovou jablkou
Stejně jako u jiných věcí je to s kuřetem. Můžete uspět a selhat. Pokud uděláte bývalé, může to být magické. Pokud to uděláte později a přehnaně.
Ingredients
1 celé kukuřičné kuře
3 dl česnekové marinády
Krémová jablečná omáčka:25 g másla
1 červeno-zelené jablko typu Katja
3/4 jemně nakrájené žluté cibule
1,5 lžíce tmavého cukru muscovado
2 lžíce jablečného octa
4 dl kuřecího vývaru
5 dl šlehačky
Preparation
Někdy se mohou hodit hotové díly, jako je stehenní filet na grilování nebo jen tak rovnou do hrnce. Kuře však raději vařím vcelku.
V minulosti jsem často dělal kuře v hrnci, ale v Bradley dokážu uvařit až osm kuřat nebo více. Můžete vařit více. Pokud máte čas, můžete kuře udit pomaleji při nízké teplotě. Pokud více spěcháte, můžete maximalizovat teplotu a dodat kuře křupavou kůži a kouřovou chuť, která se v ústech stává kouzelnou.
To, že je jaro, znamená, že můžu ležet a opalovat se, zatímco kouř se postará o zbytek. Na kouři, který stojí a pumpuje vůně, zatímco den pokračuje a mezitím probíhají různé aktivity, je něco jistého.
Při servírování je cítit, že byl vložen čas a láska, zatímco v kouři se o sebe opravdu všechno postaralo. Jde jen o to, aby se mezitím nerozkoukal. - "...protože když se díváš, tak to není vaření."
K uzenému kuře podávám jednu z mých oblíbených omáček. Je to lehce nasládlá a krémová jablečná omáčka s trochou kyselosti. Osobně ho mám nejraději s rýží nebo dušenými novými bramborami. Pokud máte možnost, myslím, že byste si měli dopřát kukuřičné kuře. Je šťavnatější a lépe chutná. Pokud jich budu vařit jen pár, raději uvařím dvě menší kuřata než jedno velké. Myslím si, že je to tím, že menší se propečou rovnoměrněji a je snazší některé části nepřevařit. Nebo je jen výhoda, že pak dostanete čtyři hole a ne dva. Kolem stolu se pak bude méně bojovat.
Metoda:
Spusťte skříň Bradley půl hodiny předem. Nastavte teplotu na 160 stupňů C.
Mezitím kuře potřete libovolnou marinádou. (Osobně jsem použil kupovanou marinádu s česnekovou příchutí).
Poté kuře nechte v udírně s jablečnými briketami cca 1,5-2 hodiny podle velikosti.
Po uplynutí času snížím teplotu na cca 100 stupňů C a běžím ještě půl hodiny.
Když se stehna snadno oddělí od těla a kuřecí šťáva vyteče, kuře je hotové.
Metoda krémového jablečného pyré:
Jablko a cibuli nakrájíme poměrně najemno.
Smažte na másle na pánvi traktoru a přidejte cukr.
Nechte ještě chvíli jemně smažit, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Dejte dolů ocet.
Přidejte vývar a poté zredukujte asi na polovinu.
Sundáme z plotny a přidáme smetanu.
Poté nechte zredukovat na požadovanou konzistenci. Pokud chcete omáčku úplně hladkou, sceďte ji těsně před podáváním.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now