Smoked corn chicken with creamy applesauce

Uzené kukuřičné kuře s krémovou jablkou

Thomas Karlstein

Stejně jako u jiných věcí je to s kuřetem. Můžete uspět a selhat. Pokud uděláte bývalé, může to být magické. Pokud to uděláte později a přehnaně.

Ingredients

1 celé kukuřičné kuře

3 dl česnekové marinády

Krémová jablečná omáčka:

25 g másla

1 červeno-zelené jablko typu Katja

3/4 jemně nakrájené žluté cibule

1,5 lžíce tmavého cukru muscovado

2 lžíce jablečného octa

4 dl kuřecího vývaru

5 dl šlehačky

Preparation

Někdy se mohou hodit hotové díly, jako je stehenní filet na grilování nebo jen tak rovnou do hrnce. Kuře však raději vařím vcelku.

V minulosti jsem často dělal kuře v hrnci, ale v Bradley dokážu uvařit až osm kuřat nebo více. Můžete vařit více. Pokud máte čas, můžete kuře udit pomaleji při nízké teplotě. Pokud více spěcháte, můžete maximalizovat teplotu a dodat kuře křupavou kůži a kouřovou chuť, která se v ústech stává kouzelnou.

To, že je jaro, znamená, že můžu ležet a opalovat se, zatímco kouř se postará o zbytek. Na kouři, který stojí a pumpuje vůně, zatímco den pokračuje a mezitím probíhají různé aktivity, je něco jistého.

Při servírování je cítit, že byl vložen čas a láska, zatímco v kouři se o sebe opravdu všechno postaralo. Jde jen o to, aby se mezitím nerozkoukal. - "...protože když se díváš, tak to není vaření."

K uzenému kuře podávám jednu z mých oblíbených omáček. Je to lehce nasládlá a krémová jablečná omáčka s trochou kyselosti. Osobně ho mám nejraději s rýží nebo dušenými novými bramborami. Pokud máte možnost, myslím, že byste si měli dopřát kukuřičné kuře. Je šťavnatější a lépe chutná. Pokud jich budu vařit jen pár, raději uvařím dvě menší kuřata než jedno velké. Myslím si, že je to tím, že menší se propečou rovnoměrněji a je snazší některé části nepřevařit. Nebo je jen výhoda, že pak dostanete čtyři hole a ne dva. Kolem stolu se pak bude méně bojovat.

Metoda:

Spusťte skříň Bradley půl hodiny předem. Nastavte teplotu na 160 stupňů C.

Mezitím kuře potřete libovolnou marinádou. (Osobně jsem použil kupovanou marinádu s česnekovou příchutí).

Poté kuře nechte v udírně s jablečnými briketami cca 1,5-2 hodiny podle velikosti.

Po uplynutí času snížím teplotu na cca 100 stupňů C a běžím ještě půl hodiny.

Když se stehna snadno oddělí od těla a kuřecí šťáva vyteče, kuře je hotové.

Metoda krémového jablečného pyré:

Jablko a cibuli nakrájíme poměrně najemno.

Smažte na másle na pánvi traktoru a přidejte cukr.

Nechte ještě chvíli jemně smažit, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Dejte dolů ocet.

Přidejte vývar a poté zredukujte asi na polovinu.

Sundáme z plotny a přidáme smetanu.

Poté nechte zredukovat na požadovanou konzistenci. Pokud chcete omáčku úplně hladkou, sceďte ji těsně před podáváním.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now