Uzený Turecko švýcarské jablečné brusinky a pekanový Grilovaný recept Panini
Jedná se o skvělý recept na zbytky díkůvzdání, když nevíte, co dělat s tolik uzeným krůtim masem. Nebo na jeden z těch rušných dnů, kdy nemáte čas jít do sporáku a vařit.
Ingredients
2 housky (panini, ciabatta nebo jiné)
1½ šálku uzeného krůtího masa, nakrájeného na plátky
1 jablko zbavené jádřinců a nakrájené na plátky
⅓ šálek nasekaných pekanových ořechů
⅓ šálek sušených brusinek
4 plátky švýcarského sýra
2 PL olivového oleje
Preparation
Nakrájejte housky.
Sestavte panini tak, že na spodní buchtu položíte jablko, nakrájené krůtí maso, nasekané pekanové ořechy a sušené brusinky. Nahoru položte plátky švýcarského sýra a přikryjte vrškem housky.
Lis na panini nebo grilovací pánev potřete olejem a zahřejte na středně vysokou teplotu.
Složené housky položte na panini lis nebo grilovací pánev a zavřete víko. Zahřívejte do zlatohněda a sýr vytéká. Pokud používáte grilovací pánev, otočte ji asi po 2-3 minutách.
Překrojte napůl a ihned podávejte.
Poznámka: Pokud chcete, použijte plátky chleba k přípravě lahodného grilovaného sýrového sendviče!
Podle Steve Cylka