Uzený Škubnutí kuře
Kuřecí škubání, potažený kořením a pomalu uzený, je plný chuti s nádechem tymiánu, muškátového a skořice. V závislosti na vašem osobním vkusu si můžete vybrat, že budete mít horké nebo mírné.
Ingredients
Kuřecí prso
Jerk marináda:
½ cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, oloupané
2 lžičky lístků čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
2 lžičky soli
1 lžíce hnědého cukru
2 lžičky jamajského nového koření
½ lžičky muškátového oříšku
½ lžičky skořice
2 chilli papričky dle vlastního výběru, jemně mleté (použila jsem skotskou čepici)
½ lžičky pepře
2 lžíce limetkové šťávy
3 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce jablečného octa
Preparation
Všechny ingredience na marinádu smíchejte v kuchyňském robotu a rozmixujte do hladka
Nechte si pár lžic marinády a zbytek nalijte na kuřecí prsa a marinujte přes noc (nebo alespoň 4 hodiny)
Předehřejte udírnu na 250 °F s bílými sušenkami
Vložte kuře do udírny a po hodině kuře potřete marinádou
Kuřecí prsa udit, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 165 °F
Vyjměte z udírny a potřete zbývající marinádou