Smoked Glazed Chicken Jerky Recipe

Uzený prosklený Kuře trhané Recept



A co je nejdůležitější: Tento uzený prosklený kuřecí trhaný recept neobsahuje lék, takže nezapomeňte použít správné množství léku na maso.

Ingredients

6 (2 až 3 unce každé) vykostěná kuřecí prsa bez kůže

Marináda:

¼ Šálek fialového hroznového sirupu

2 PL rýže nebo bílého octa

2 polévková lžíce tamari nebo kvalitní sójová omáčka

2 polévková lžíce worcesterská omáčka z bílého vína

¼ Pohár nasekaný rybíz

2 PL cibulového prášku

2 Tsp drcená červená paprika

4 (1 gram) balení umělého sladidla

1 PL česnekového prášku

Preparation

Sirup z fialových hroznů:

Umístěte 1 (12 uncí) plechovku koncentrátu fialové hroznové šťávy do 10palcové nepřilnavé pánve na vysokou teplotu. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

Snižte teplotu na střední a pokračujte ve vaření, dokud se šťáva nezredukuje na 1 šálek, asi ještě 10 minut. Kvůli konzistenci koncentrátu hroznové šťávy se může občas vyskytnout lehké lepení, takže během redukce dvakrát až třikrát zkontrolujte a vyčistěte dno pánve dřevěnou lžící. Necháme vychladnout, dáme do zakryté nádoby a chladíme.

Kuřecí Jerky:

Smíchejte všechny ingredience na marinádu v malé misce a dobře promíchejte, abyste vytvořili pastu. Kuřecí prsa položte na tvrdou podložku, přikryjte voskovaným pergamenovým papírem a jemně na ně naklepejte, dokud nebudou přibližně ¼ palec tlustý. Čím je maso tenčí, tím snáze se bude později jíst.

Z kuřecích prsou odstraňte papír, marinádu na ně rovnoměrně rozdělte a z obou stran jemně potřete. Nechte přes noc vychladit v zakryté nádobě.

Slijte přebytečnou tekutinu z kuřecích prsou a rovnoměrně je položte kolem táců sušičky. Vložte do stroje a dehydrujte, dokud není kuře
vařený a vysušený, asi 20 až 22 hodin. Během této doby otočte kousky 3 nebo 4 krát.