Uzený Chipotle Lime Fajitas s receptem Pico de Gallo
Perfektní kombinace šťavnatých grilovaných kuřecích prsou, čerstvého domácího pico de gallo a teplých tortil. Výsledek? Lahodná a uspokojivá večeře. A můžete to mít za zlomek toho, co by to stálo v restauraci.
Ingredients
Pro Chipotle Lime Fajitas:
4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže
2 lžíce chipotle prášku
1 PL cukru
1 ČL soli
1 ČL mletého kmínu
½ ČL mleté skořice
2 limetky
Měkké skořápky tortilly
Pico de gallo (recept níže)
Ostatní fajita polevy (sýr, zakysaná smetana, guacamole)
Pro Pico de Gallo:
2-3 střední rajčata - nakrájená na kostičky
½ Sladká cibule - nakrájená nadrobno
1 paprika Jalapeno - mletá (volitelně)
3 lžíce čerstvého koriandru - mletého
Šťáva z 1 limetky
Preparation
Pro Chipotle Lime Fajitas:
Smíchejte prášek z chipotle, cukr, sůl, kmín, skořici, aby se koření utřelo. Směsí koření potřete kuřecí prsa.
Nastavte gril na středně vysokou teplotu.
Kuřecí prsa položte na gril a opékejte 4-5 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 165ºF.
Vyjměte maso z grilu a na kuře vymačkejte šťávu z limetky.
Kuřecí prsa nakrájejte a sestavte fajitas. Ihned podávejte.
Pro Pico de Gallo:
Všechny ingredience smícháme dohromady.
Podávejte na tacos, fajitas nebo kopeček s tortilla chipsy.