Grilled chicken and grilled peppers and onions

Uzený Chipotle Lime Fajitas s receptem Pico de Gallo



Perfektní kombinace šťavnatých grilovaných kuřecích prsou, čerstvého domácího pico de gallo a teplých tortil. Výsledek? Lahodná a uspokojivá večeře. A můžete to mít za zlomek toho, co by to stálo v restauraci.

Ingredients

Pro Chipotle Lime Fajitas:

4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže

2 lžíce chipotle prášku

1 PL cukru

1 ČL soli

1 ČL mletého kmínu

½ ČL mleté skořice

2 limetky

Měkké skořápky tortilly

Pico de gallo (recept níže)

Ostatní fajita polevy (sýr, zakysaná smetana, guacamole)

Pro Pico de Gallo:

2-3 střední rajčata - nakrájená na kostičky

½ Sladká cibule - nakrájená nadrobno

1 paprika Jalapeno - mletá (volitelně)

3 lžíce čerstvého koriandru - mletého

Šťáva z 1 limetky

Preparation

Pro Chipotle Lime Fajitas:

Smíchejte prášek z chipotle, cukr, sůl, kmín, skořici, aby se koření utřelo. Směsí koření potřete kuřecí prsa.

Nastavte gril na středně vysokou teplotu.

Kuřecí prsa položte na gril a opékejte 4-5 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 165ºF.

Vyjměte maso z grilu a na kuře vymačkejte šťávu z limetky.

Kuřecí prsa nakrájejte a sestavte fajitas. Ihned podávejte.

Pro Pico de Gallo:

Všechny ingredience smícháme dohromady.

Podávejte na tacos, fajitas nebo kopeček s tortilla chipsy.