Smoked Chicken Bone Broth Recipe

Uzený Vývar kuřecí kosti Recept



Kouřili jste úžasné kuře ve svém kuřáku Bradley a všichni si to užili všichni u stolu ... ale co děláte s kosti poté, co byly vybrány čisté? Proč nevydělat nejlepší kouřový vývar kuřecí kosti, který si peníze mohou koupit?! Tady jsme!

Ingredients

1 Kuřecí korpus z uzeného kuřete nebo jakéhokoli pečeného kuřete

1 cibule – rozpůlená

4 stroužky česneku

2 mrkve – nakrájené nahrubo

2 řapíkatý celer nebo srdce ze stonku – nakrájené nahrubo

Malá hrst čerstvého koriandru

2” kousek zázvoru – oloupaný

Pro vaření:

5 kuliček pepře

½ ČL kurkumy

2 Bobkový list

Malá partička čerstvého tymiánu

16 šálků studené vody

Sůl a pepř (pokud chcete)

Preparation

Spusťte svůj Bradley Smoker na 300ºF (148,9ºC) pomocí Apple nebo Mesquite a nastavte čas na 1 hodinu 20 minut. Nakrájejte zeleninu a umístěte ji na stojan. Nyní pomocí nějaké fólie vytvořte rovný povrch s okrajem, aby se zachytila případná šťáva na jiném stojanu, a umístěte všechny kosti a kousky z vašeho Bradley Smoked Chicken Carcass. Rozložte je tak, aby všechny mohly dostat trochu více kouře. Vložte do předehřáté udírny a nechte běžet, dokud neuplyne čas.

Jakmile jsou ingredience připraveny vyjít z udírny, vytáhněte je a vysypte vše do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou a vařenými přísadami. Přiveďte k mírnému, ale stále bublajícímu varu na varné desce a položte na poklici. Tady je klíč. Čas. Nechte to vařit kdekoli od 6 hodin do 24 hodin! Čím déle to trvá, vytváří se hlubší chuť a z kostní dřeně lze vytáhnout více živin.

Jakmile uvaříte na požadovanou dobu, vypněte sporák a nechte vývar z kuřecích kostí mírně vychladnout. Po vychladnutí přelijte vývar pomocí sítka na těstoviny do jiného čistého hrnce. Vyhoďte všechny ingredience, které byly pasírovány. Svou práci splnili. Nyní část pro čištění vývaru. V jemném sítku, vyloženém tenkou tkaninou, zadržte vývar, aby se zachytily všechny jemné částečky bylinek a zrnek pepře. Zůstane vám krásný vývar ze zlatých kostí.

Tipy pro skladování:

Skladujte v chladničce ne déle než 5 dní. Jsem si jistý, že ho využijete v polévkách a dokonce i k rannímu pití.

Pokud ji chcete zmrazit: nalijte 2 šálky vývaru do mrazícího sáčku s dvojitým uzávěrem. Označte jej a kolik je v něm. Později vám pomůže vědět, co to je! Do mrazáku položte plech na pečení a sáčky s vývarem. Zmrznou naplocho a usnadňují skladování!

Policovou stabilitu můžete také zajistit zakonzervováním zásoby. Podle správných zdravotních pokynů můžete svůj vývar v čistých sklenicích a vařit po určenou dobu.

Recept od: Cory Walby – zkušební kuchyně v sobotu večer