Uzená medová sója Kuřecí kousky Recept
Připravte se dopřát si chutná a něžná kuřecí křídla s nádherným kouřovým zvratem. Tato křídla jsou potažena dráždivým rubem s čínským 5 kořením, česnekem a černým pepřem, pak uzená k dokonalosti v kuřáku Bradley pro zážitek z úsů. Podávejte je vedle čerstvého salátu a rýže pro kompletní a uspokojivé jídlo.
Ingredients
2 tucet kuřecích křídel
Stolní olej
125 ml (½ c) pálivá omáčka
3 PL medovo-sójové omáčky
15 ml (1 polévková lžíce) drcené červené papriky
3 ml (½ lžička) kajenský pepř
3 ml (½ lžička) hrubě mletý pepř
Třít:
1 PL soli
30 ml (2 polévkové lžíce) čínského 5 koření (stejné díly fenyklu, skořice, zázvoru, badyánu a anýzu)
15 ml (1 polévková lžíce) česnekové soli
10 ml (2 lžičky) mletého černého pepře
5 ml (1 lžička) česnekového prášku
Preparation
Alespoň den předem smíchejte ingredience a vmasírujte do kousků.
Vložte do plastového obalu/sáčku a dejte přes noc do chladničky.
Vyjměte kousíčky z lednice a nechte 30 minut stát.
Způsob kouření:
Předehřejte Bradley Smoker na 120 °C (250 °F).
Křídla položte na naolejované udírny a za použití bisket s příchutí Olše udělte 20 minut a vařte asi 2-3 hodiny.
Sloužit:
Po uvaření vyjměte z udírny kousky a podávejte s čerstvým salátem a rýží.