Smoked Chicken Ham Recipe

Uzený Kuřecí šunka Recept



Stehna jsou nejlepší částí kuře, které lze použít jako suroviny. Lze použít paličky, ale četné šlachy jsou problematické.

Bez ohledu na to, jaký druh drůbeže se používá, doporučuje se odstranění kůže z paliček a stehen. Kosti mohou být před zpracováním volitelně ponechány nebo odstraněny. Pokud však používáte kuřecí paličky, je nejlepší je nechat celé, s nedotčenou kostí a šlachy. Odstranění kostí a šlach v kuřecích palivech je obtížné.

Je velmi snadné odstranit kost z kuřecího nebo kuřecího stehna. Nejprve položte stehenní kůži na boku dolů na řezací desku. Nalezněte kost prsty a vytvořte dlouhou štěrbinu přes maso, které je na horní části kosti. Zatáhněte podél kosti špičkou nože. Tělo se postupně „odlupuje“ od kosti. Odstraňte pokožku. Stejnou techniku ​​lze použít k odstranění kosti z kuřecí paličky.

Ingredients

Cure Mix pro 5 lb. (2,25 kg) kuře:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Cure (jakákoli příchuť) (nepoužívejte více než toto množství)

1 lžička (5 ml) cibulových granulí nebo cibulového prášku

1 lžička (5 ml) česnekových granulí nebo česnekového prášku

1 lžička (5 ml) bílého pepře

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2 ½ libry (1,15 kg), pak je třeba každou přísadu, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Preparation

Příprava masa:

Připravte drůbež podle pokynů.

Opláchněte ve studené vodě a sceďte.

Maso položte na papírové ubrousky s novinami vespod, aby absorbovaly vodu, která je na spodním povrchu.

Otřete horní povrch papírovými utěrkami.

Vytvrzování:

Nejtlustší kus masa určuje dobu konzervování dávky. Šest dní je potřeba, pokud má nejtlustší kus tloušťku jeden palec (2,5 cm). Pokud má nejtlustší kus tloušťku půl palce (1,25 cm), jsou zapotřebí tři dny.

Zvažte upravenou drůbež a vložte ji do konzervační nádoby (plastové nádoby na potraviny). Připravte, vypočítejte a změřte požadované množství vytvrzovací směsi.

Nanášecí směsí potřeme všechny povrchy masa. Zakryjte a ochlaďte. Teplota chladničky by měla být nastavena mezi 34° a 40°F (2,2° až 4,4°C).

Generální oprava po cca 12 hodinách. (Povrchy znovu přetřete a znovu složte.) Denně provádějte generální opravu, dokud neuplyne doba vytvrzování.

Po dokončení kúry každý kousek masa důkladně opláchněte ve studené vodě.

Vypusťte. Maso vraťte do vyčištěné nádoby na konzervování, ale mezi vrstvy masa položte vrstvy papírových utěrek a novin.

Uzení kuřete:

Níže uvedené pokyny jsou pro studené uzení a následuje vaření v páře. Pokud nepoužíváte studenou udírnu, udržujte teplotu co nejnižší.

Sušte v udírně (bez kouře) při teplotě asi 140 °F (60 °C). Je suchý, když prst lehce klouže po povrchu.

Pokud je to možné, kouřte při teplotě nižší než 30 °C po dobu 3 až 6 hodin. Zvyšte teplotu na 145 °F (63 °C). Pokračujte v kouření další 2 nebo 3 hodiny, dokud nebude mít produkt červenohnědý povrch.

Navíc zvyšte teplotu na 185 °F (88 °C). Pokračujte ve vaření po dobu 1 nebo 1 hodiny, dokud nebude produkt vařený

Rozbalte kousky a nechte je okapat v cedníku. Ochlaďte při pokojové teplotě po dobu 2 hodin, poté chlaďte přes noc bez krytu. Druhý den ráno zabalte všechnu kuřecí šunku do potravinářské fólie. Zmrazte šunku, která se nespotřebuje.

Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku. Pokud máte rádi svou šunku trochu sladší, můžete do seznamu přidat také lžičku jakéhokoli sladidla.