Sliced duck bacon, pancetta style

Uzený Duck Pancetta Recept



Pokud byste se chtěli pokusit vytvořit vlastní uzeninu, tento recept ukazuje, jak vyléčit a kouřit kachní prsa pro kachní slaninu nebo Pancetta. Jedná se o dobré jídlo, protože jak vyléčení, tak kouření trvá několik hodin, a pak budete muset vařit pancettu, abyste mu sloužili. Použijte jej v jakýchkoli jídlech, ve kterých byste použili vepřové pancetty.

Ingredients

2 nebo 3 kachní prsa

Pro solanku:

2 šálky vody

1 šálek kávy

½ šálku hnědého cukru

½ šálku košer soli

1 polévková lžíce kúry #1

Bradley Bisquettes – Javor

Preparation

V hrnci smíchejte ingredience na solanku.

Zahřívejte na středním plameni a míchejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí.

Nechte solanku vychladnout na pokojovou teplotu.

Kachní prsa ponoříme do nálevu a dáme na 8 hodin do lednice.

Vyjměte kachní prsa z nálevu, dobře opláchněte a osušte.

Prsa studeným kouřem po dobu 5-6 hodin s javorovými bisketami. Pamatujte, že v tuto chvíli se nebude vařit!

Zabalte kachní prsa uzená za studena (nyní kachní pancetta/slanina) do plastové fólie, dokud nebudete připraveni k použití.

Před podáváním nakrájejte a orestujte/upečte kachní pancettu.