Uzený Duck Pancetta Recept
Pokud byste se chtěli pokusit vytvořit vlastní uzeninu, tento recept ukazuje, jak vyléčit a kouřit kachní prsa pro kachní slaninu nebo Pancetta. Jedná se o dobré jídlo, protože jak vyléčení, tak kouření trvá několik hodin, a pak budete muset vařit pancettu, abyste mu sloužili. Použijte jej v jakýchkoli jídlech, ve kterých byste použili vepřové pancetty.
Ingredients
2 nebo 3 kachní prsa
Pro solanku:
2 šálky vody
1 šálek kávy
½ šálku hnědého cukru
½ šálku košer soli
1 polévková lžíce kúry #1
Bradley Bisquettes – Javor
Preparation
V hrnci smíchejte ingredience na solanku.
Zahřívejte na středním plameni a míchejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí.
Nechte solanku vychladnout na pokojovou teplotu.
Kachní prsa ponoříme do nálevu a dáme na 8 hodin do lednice.
Vyjměte kachní prsa z nálevu, dobře opláchněte a osušte.
Prsa studeným kouřem po dobu 5-6 hodin s javorovými bisketami. Pamatujte, že v tuto chvíli se nebude vařit!
Zabalte kachní prsa uzená za studena (nyní kachní pancetta/slanina) do plastové fólie, dokud nebudete připraveni k použití.
Před podáváním nakrájejte a orestujte/upečte kachní pancettu.