Bradley Smoked Duck Recipe

Bradley kouřil Kachna Recept



Připravte se dopřát si lahodnou uzenou kachnu sladkým a slaným třením. Tento recept, který připravil směs koření včetně sladké papriky, česnekového prášku a kajenského prášku, slibuje, že vaše chuťové pohárky tančí.

Ingredients

1/4 šálku (60 ml) tmavě hnědého cukru (balené). Dáváme přednost „turbinádovému cukru“ pro snadné použití, ale oba fungují dobře.

1/4 šálku (60 ml) sladké papriky (maďarské, pokud seženete)

3 lžíce (45 ml) košer soli

1 polévková lžíce (15 ml) mletého pepře (čerstvě mletého pepře, pokud je to možné)

1 polévková lžíce (15 ml) česnekového prášku nebo 2 polévkové lžíce. (30 ml) granulovaný (ne česneková sůl)

1 polévková lžíce (15 ml) cibulového prášku

1 polévková lžíce (15 ml) chilli prášku (ne, nebude „pálivý“)

1 polévková lžíce (15 ml) kajenského prášku

Preparation

Příprava:

POZNÁMKA: Kachna by měla být vždy uchovávána v chladničce (pod 40 °F/4,4 °C), dokud ji nebudete připraveni dát do ohně.

Rozmraženou kachnu vyndejte z lednice, všechny kousky důkladně očistěte a opláchněte – osušte.

Ingredience spolu důkladně promícháme.

Nanášejte štědře na kousky, všechny strany a pod kůži, pokud můžete. Rádi to děláme alespoň pár hodin, nejlépe 1-3 dny před vařením pro maximální efekt.

Kouření:

Pro tento recept můžete použít biskety z třešňového dřeva, ale každá z příchutí funguje dobře, přičemž tradiční Hickory a Mesquite jsou pro drůbež nejméně oblíbené. Zkuste střídat jablko, třešeň a dub whisky. Být kreativní.

Zapněte Bradley a získejte teplotu asi 220 °F (104 °C) a připravte se na udržení této teploty tak stabilní, jak jen můžete. Pro ideální uzenou kachnu udržujte teplotu mezi 180-220 °F (82-104 °C).

POZNÁMKA: Horní ventilační otvor by měl zůstat otevřený.

Umístěte kachnu do udírny, pro začátek prsy dolů. Po 1½ do 2 hodin, pro dokončení otočte. POZNÁMKA: Odolejte koukání! Ztrácíte drahocenné teplo a kouř.

Máš čas! Pokud jste uvážlivě udržovali teplotu vaření, nakoukli a rychle kachnu otočili, můžete svou stanici několikrát opustit, než budou ptáci hotovi. Když kouříte kachnu, myslete na 4+ hodiny do konce směny.

Zkontrolujte kachnu v nejmasitější části prsou mezi kostmi a hledejte, že magické číslo je 160 °F (71 °C).

Odstraňte ptáky.

Nechte alespoň 10 minut odpočívat, aby se „dojedlo“ (umožní šťávě, aby se vrátila do středu ptáka).

Porce:

Pro váš osobní vkus má uzená kachna veškerou chuť, kterou potřebujete, ale...mnoho lidí má rádo „omáčku na závěr“. Není to nic jiného než barbecue omáčka dle vašeho výběru, podávaná jako příloha (nebo dvě) pro lidi, kteří chtějí kachně přidat více chuti.