Uzený Lovný pták Recept
Toto je recept na uzenou herní ptáky, který jsem vytvořil pro bažant. Můžete však použít další herní ptáky jako Chukkas, Partridge, Grouse a dokonce i domestikované drůbež. Zde věnujte zvláštní pozornost solanka. Je to velmi důležitý krok k udržení vlhkosti masa.
Pták na solku po dobu nejméně 4 hodin, ale čím více, tím lepší. Až 12 hodin bude fungovat dobře.
Použijte dřevo preference, ale získáte lepší výsledky s olšími, třešněmi nebo mesquite biskquettes.
Ingredients
1 celý bažant (s kůží nebo bez kůže)
Dřevo (doporučeno třešeň, olše nebo mesquite)
Solanka:
½ šálku nakládací soli
6 šálků studené vody
¼ šálku hnědého cukru
3 PL javorového sirupu
2 PL bílého vinného octa
2 PL nakládacího koření
2 PL medu
3 PL sójové omáčky
1 šálek kuřecího vývaru
Preparation
Ve skleněné misce nebo sáčku Ziploc smíchejte nakládací sůl, vodu, hnědý cukr, javorový sirup, ocet a nakládací koření.
Přidáme bažanta a za občasného obracení dáme alespoň na 4 hodiny do lednice.
Sceďte a solný roztok vylijte.
Bažanta necháme 30 minut oschnout na papírové utěrce.
V malé misce smíchejte med a sójovou omáčku.
Spusťte plynový gril nebo gril na dřevěné uhlí pouze z jedné strany a namočte dřevěné štěpky do vody.
Na žhavé uhlíky dejte dřevěné třísky a na uhlí dejte pánev s kuřecím vývarem.
Bažanta potřete směsí medové sojové omáčky a položte na gril stranou proti žhavým uhlíkům.
Zakryjte a udržujte teplotu v rozmezí 150 (65,6 °C) – 250 (121,1 °C) stupňů, gril otevírejte co nejméně. Udit bažanta po dobu 2-3 hodin, přidat další hranolky během poslední hodiny.
Bažant bude připraven k jídlu z grilu.