Smoked Beer Brined Chicken Recipe
As you prepare your beer brine, just remember that this kind of brine penetrates chicken pieces quickly. So you won’t need much of it. You don’t need expensive beer. Any kind will protect chicken from drying while smoking.
Ingredients
10 až 15 kůží, vykostěných kuřecích stehen a křídel
Pro solný roztok:
2 šálky jantarového piva (přibližně 1,5 plechovky)
2 šálky vody
3 lžíce košer soli
3 PL cukru
1 PL horké omáčky
Pro mazání:
¼ šálku hnědého cukru
2 lžíce košer soli
2 PL papriky
1 ČL kajenského pepře
½ ČL černého pepře
1 ČL granulovaného nebo dehydrovaného česneku
1 ČL sušeného oregana
1 ČL sušené bazalky
Biskety s příchutí Bradley – příchuť olše
Preparation
Ingredience na lák smíchejte dohromady. Pivo přidávejte jako poslední, protože trochu zpění.
Kuře zalijte nálevem a přikryté dejte přes noc do lednice.
Vyjměte kuře z nálevu a opláchněte studenou vodou.
Smíchejte ingredience na potírání.
Kuřecí kousky rovnoměrně vmasírujte.
Umístěte křídla a stehna přímo na udírnu.
Udit kuře při 225 ° F s Alder Bisquettes.
Recept od: Lena Clayton