Smoked chicken souvlaki

Smocket Hisken Souvlaki muž



Začněte jednoduchou marinádou s olivovým olejem, citronovou šťávou a octem červeného vína. Poté kouřte kuře pomocí javoru nebo dubového dřeva a připravte ponoření. Můžete také zvážit přidání salátů, rýže a pita.

Ingredients

Kuřecí Souvlaki:

4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kostičky

⅓ šálek olivového oleje

¼ šálku červeného vinného octa

Šťáva z 1 citronu

4 stroužky česneku, mleté

1 PL oregano

2 ČL tymiánu

1 ČL soli

1 ČL mletého černého pepře

Dřevěné špejle

Tzatziki Dip:

2 kelímky bílého jogurtu

½ anglické okurky

1 PL citronové šťávy

1 stroužek česneku, mletý

2 lžíce čerstvého kopru, jemně nasekaného

Preparation

Kuřecí Souvlaki:

Smíchejte všechny ingredience, bez kuřecích prsou a špízů v misce. Kostky kuřecích prsou vložte do misky a zalijte je marinádou a v marinádě je otočte, aby byly zcela obalené. Mísu přikryjte víkem nebo igelitem a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Dřevěné špejle namočte na 20-30 minut do vody

Marinované kuřecí kostky napíchněte na špejle. Umístěte špejle vedle sebe na udírny a ujistěte se, že se navzájem nedotýkají.

Spusťte udírnu pomocí dřevěných bisket dle výběru (velmi dobře funguje javor nebo dub!). Přiveďte udírnu na teplotu 250ºF.

Vložte kuřecí špízy do udírny a vařte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 165ºF, asi 3 hodiny.

Tzatziki Dip:

Anglickou okurku oloupeme. Okurku nastrouháme a rukama z nastrouhané okurky vymačkáme co nejvíce šťávy. Šťávu a kůru vyhoďte.

Nastrouhanou okurku smícháme se zbylými ingrediencemi.

Tzatziki dejte na 30-60 minut do lednice, aby se chutě propojily.

Podávejte s uzeným kuřecím souvlaki spolu s rýží nebo pita.