Smocket Hisken Souvlaki muž
Začněte jednoduchou marinádou s olivovým olejem, citronovou šťávou a octem červeného vína. Poté kouřte kuře pomocí javoru nebo dubového dřeva a připravte ponoření. Můžete také zvážit přidání salátů, rýže a pita.
Ingredients
Kuřecí Souvlaki:
4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na kostičky
⅓ šálek olivového oleje
¼ šálku červeného vinného octa
Šťáva z 1 citronu
4 stroužky česneku, mleté
1 PL oregano
2 ČL tymiánu
1 ČL soli
1 ČL mletého černého pepře
Dřevěné špejle
Tzatziki Dip:
2 kelímky bílého jogurtu
½ anglické okurky
1 PL citronové šťávy
1 stroužek česneku, mletý
2 lžíce čerstvého kopru, jemně nasekaného
Preparation
Kuřecí Souvlaki:
Smíchejte všechny ingredience, bez kuřecích prsou a špízů v misce. Kostky kuřecích prsou vložte do misky a zalijte je marinádou a v marinádě je otočte, aby byly zcela obalené. Mísu přikryjte víkem nebo igelitem a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Dřevěné špejle namočte na 20-30 minut do vody
Marinované kuřecí kostky napíchněte na špejle. Umístěte špejle vedle sebe na udírny a ujistěte se, že se navzájem nedotýkají.
Spusťte udírnu pomocí dřevěných bisket dle výběru (velmi dobře funguje javor nebo dub!). Přiveďte udírnu na teplotu 250ºF.
Vložte kuřecí špízy do udírny a vařte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 165ºF, asi 3 hodiny.
Tzatziki Dip:
Anglickou okurku oloupeme. Okurku nastrouháme a rukama z nastrouhané okurky vymačkáme co nejvíce šťávy. Šťávu a kůru vyhoďte.
Nastrouhanou okurku smícháme se zbylými ingrediencemi.
Tzatziki dejte na 30-60 minut do lednice, aby se chutě propojily.
Podávejte s uzeným kuřecím souvlaki spolu s rýží nebo pita.