Smoked Far East Chicken Recipe

Uzený Dálné východní kuře Recept



Hoisinová omáčka je velmi běžná ingredience v čínské kuchyni, která se používá jako glazura pro maso.

Ingredients

1 kg (2 lb) kuřecích prsou s kostí

45 ml (3 polévkové lžíce) hoisin omáčky (k dispozici v čínských sekcích)

30 ml (2 polévkové lžíce) bílého vinného octa, sherry, vody a oleje

Preparation

Příprava:

Kuřecí prsa oloupeme a odstraníme co nejvíce tuku. Dát stranou.

Hoisin omáčku, ocet, sherry, vodu a olej uvařte v malém hrnci. Snižte teplotu a vařte jednu až dvě minuty. Chladný.

Kuřecí kousky natřete na všechny povrchy a dobře je rozetřete.

Nechte kuře dvě hodiny stát při pokojové teplotě.

Způsob kouření:

Předehřejte udírnu na přibližně 85-100 °C (185-220 °F).

Umístěte kuře na naolejované rošty.

Vařte v kouři asi 1½ – 2½ hodiny nebo dokud okamžitý teploměr neukáže 55-60°C (130-140°F). Doba vaření se bude lišit v závislosti na počasí a větrných podmínkách.