Uzený Dálné východní kuře Recept
Hoisinová omáčka je velmi běžná ingredience v čínské kuchyni, která se používá jako glazura pro maso.
Ingredients
1 kg (2 lb) kuřecích prsou s kostí
45 ml (3 polévkové lžíce) hoisin omáčky (k dispozici v čínských sekcích)
30 ml (2 polévkové lžíce) bílého vinného octa, sherry, vody a oleje
Preparation
Příprava:
Kuřecí prsa oloupeme a odstraníme co nejvíce tuku. Dát stranou.
Hoisin omáčku, ocet, sherry, vodu a olej uvařte v malém hrnci. Snižte teplotu a vařte jednu až dvě minuty. Chladný.
Kuřecí kousky natřete na všechny povrchy a dobře je rozetřete.
Nechte kuře dvě hodiny stát při pokojové teplotě.
Způsob kouření:
Předehřejte udírnu na přibližně 85-100 °C (185-220 °F).
Umístěte kuře na naolejované rošty.
Vařte v kouři asi 1½ – 2½ hodiny nebo dokud okamžitý teploměr neukáže 55-60°C (130-140°F). Doba vaření se bude lišit v závislosti na počasí a větrných podmínkách.