Applewood kouřil krocan Recept
Dnešní recept je Applewood Smoked Turecko v kuřáku Bradley s javorovou bourbon glazurou. Začněte, budeme solit Turecko. Brining může být nejdůležitější věcí, kterou můžete udělat, abyste udrželi své krůtí šťavnaté.
Jednou z výhod suchého briningu je to, že v chladničce zabírá méně místa, než proto, že nepotřebujete velký hrnec, jako je při mokrém posílení. Prášek do pečiva pomůže kreslit pokožku.
Ingredients
1½ Cnahoru Kentucky Bourbon
1 šálek pomerančové šťávy
⅓ Šálky sojová omáčka
2-3 lžíce žluté hořčice
2 lžíce košer soli
2 PL prášku do pečiva
Preparation
Chcete-li, aby suché přineslo, kombinujte 2 lžíce košer soli a 2 lžičky prášku do pečiva.
Touto směsí potřete krůtu a odkrytou dejte do lednice na vyvýšený rošt na 18 až 24 hodin.
Druhý den si vezměte papírové utěrky a setřete směs soli a prášku do pečiva. Můžete vidět nějakou tekutinu v pánvi pod krůtou, což je zcela normální a očekávané.
Okořeňte krůtu s Armadillo Pepper Signature BBQ Rub nebo vaším oblíbeným kořením na drůbež.
Vložte do předehřívací udírny na 275ºF pomocí jabloňového dřeva. Použil jsem Bradley Professional Smoker, takže jsem použil jablečné sušenky.
Po 2 hodinách zvyšte teplotu na 325ºF které pomohou zjemnit pokožku.
Pro vytvoření glazury smíchejte bourbon, pomerančový džus, sójovou omáčku a hořčici v pánvi na středně vysoké teplotě. Dusíme, dokud se směs nezredukuje asi o 1/3rd. Bude to trvat 15 až 30 minut.
Vařte krůtu, dokud nedosáhne 155ºF na 160ºF a poté naneste polevu.
Pokračujte ve vaření krůty, dokud nedosáhne 165ºF.
Vyjměte z udírny a nechte 20 až 30 minut odpočívat.
Nakrájejte a podávejte!
Recept od: Armadillo Pepper BBQ