alt="smoked turkey"

Apple se otočil uzený krocan Recept



Úžasný! Když to vyšlo z kuřáka, všichni to začali fotit! Chuť byla úžasná. Ne příliš sladké, jak byste očekávali. Kůže byla perfektní!

Ingredients

3 litry jablečné šťávy

1 ½ libry hnědého cukru

1 ½ Šálek košer soli

4 pomeranče – čtvrtkované

6 uncí čerstvého zázvoru – nakrájeného na tenké plátky

15 Celý hřebíček

6 Bobkové listy

1 utřený stroužek česneku

14 liber krocana

Rostlinný olej na kartáčování krůty

Preparation

Ve velkém hrnci na vysoké teplotě přiveďte k varu jablečnou šťávu, hnědý cukr a sůl a míchejte, aby se cukr a sůl rozpustily.

Vařte jednu minutu, odstavte z ohně a sejměte pěnu. Směs se nechá vychladnout na pokojovou teplotu. V 5 galonovém plastovém kbelíku nebo jiné nádobě (používám chladič) dostatečně velké, aby se do ní snadno vešel krůta, smíchejte 3 litry vody, pomeranče, zázvor, hřebíček, bobkový list a česnek. Přidejte směs jablečné šťávy a promíchejte.

Odstraňte a vyhoďte tuk z krůtí dutiny. Krk a droby si rezervujte pro jiné použití. Krůtu zevnitř i zvenku opláchněte, sceďte a ponořte do nálevu. Je-li to nutné, navrch položte velkou váhu, abyste se ujistili, že je zcela ponořená. Dejte na 24 hodin do lednice.

Kouřte při 230 °F po dobu přibližně 3-4 hodin, dokud se stehna nezaregistrují při 180 °F a prsa nebudou mít 165 °F. Prvních 90 minut jsem přidal jablečný kouř.