Apple se otočil uzený krocan Recept
Úžasný! Když to vyšlo z kuřáka, všichni to začali fotit! Chuť byla úžasná. Ne příliš sladké, jak byste očekávali. Kůže byla perfektní!
Ingredients
3 litry jablečné šťávy
1 ½ libry hnědého cukru
1 ½ Šálek košer soli
4 pomeranče – čtvrtkované
6 uncí čerstvého zázvoru – nakrájeného na tenké plátky
15 Celý hřebíček
6 Bobkové listy
1 utřený stroužek česneku
14 liber krocana
Rostlinný olej na kartáčování krůty
Preparation
Ve velkém hrnci na vysoké teplotě přiveďte k varu jablečnou šťávu, hnědý cukr a sůl a míchejte, aby se cukr a sůl rozpustily.
Vařte jednu minutu, odstavte z ohně a sejměte pěnu. Směs se nechá vychladnout na pokojovou teplotu. V 5 galonovém plastovém kbelíku nebo jiné nádobě (používám chladič) dostatečně velké, aby se do ní snadno vešel krůta, smíchejte 3 litry vody, pomeranče, zázvor, hřebíček, bobkový list a česnek. Přidejte směs jablečné šťávy a promíchejte.
Odstraňte a vyhoďte tuk z krůtí dutiny. Krk a droby si rezervujte pro jiné použití. Krůtu zevnitř i zvenku opláchněte, sceďte a ponořte do nálevu. Je-li to nutné, navrch položte velkou váhu, abyste se ujistili, že je zcela ponořená. Dejte na 24 hodin do lednice.
Kouřte při 230 °F po dobu přibližně 3-4 hodin, dokud se stehna nezaregistrují při 180 °F a prsa nebudou mít 165 °F. Prvních 90 minut jsem přidal jablečný kouř.