Smoked Turkey

Uzený krocan Recept



Kouření celé krůty je dlouhý proces a bude to trvat nejméně 8 hodin, pokud chcete, aby to bylo něžné a šťavnaté. Takže byste měli raději začít noc před vařením. Tento uzený krůtí recept je však tak snadný a určitě zapůsobí na vaši rodinu a hosty.

Ingredients

Pro solný roztok:

1 šálek košer soli

1 ¼ šálku hnědého cukru

3 lžíce celého černého pepře

4-6 bobkových listů

2 tyčinky skořice

Kůra a šťáva z 1 pomeranče

2 galony studené vody

Pro ptáka:

1 čerstvá krůta, rozmražená, pokud je zmrazená (12-15 liber)

1 střední cibule, nakrájená na čtvrtky

1 jablko, rozčtvrcené

2 mrkve nakrájené na přibližně 4″ kousky

3 stonky celeru, nakrájené na polovinu

1 hlava česneku, nakrájená na plátky a zbavená volné slupky

6 polévkových lžic nesoleného másla (3/4 tyčinky), změklého

Bradley Premium Bisquettes – Sage

Preparation

Večer před vařením smíchejte ingredience na lák ve velkém hrnci na středním plameni, dokud se sůl a cukr nerozpustí.

Nechte stranou solanku a nechte vychladnout.

Odstraňte droby a krk z krůty. Zarezervujte a vychlaďte na omáčku.

Opláchněte krocana zevnitř i zvenku studenou vodou.

Krůtu ponořte do vychlazeného nálevu.

Přikryjte a dejte přes noc do lednice.

Druhý den krůtu vyjměte z nálevu, opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.

Nechte v lednici odkryté alespoň 2 hodiny uschnout.

Předehřejte udírnu na 225 °F s Bradley Premium Sage Bisquettes.

Vložte krůtu do hliníkového pekáče.

Dutinu krocana potřeme 2 lžícemi másla a vyplňte nakrájeným jablkem a zeleninou.

Vnějšek ptáčka potřeme 2 lžícemi másla.

Vložte do udírny a kuřte přibližně 8 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nejtlustší části stehna nedosáhne 180 °F.

V polovině vaření potírejte krůtu zbývajícím máslem.

Recept od: Lena Clayton