Uzený krocan Recept
Kouření celé krůty je dlouhý proces a bude to trvat nejméně 8 hodin, pokud chcete, aby to bylo něžné a šťavnaté. Takže byste měli raději začít noc před vařením. Tento uzený krůtí recept je však tak snadný a určitě zapůsobí na vaši rodinu a hosty.
Ingredients
Pro solný roztok:
1 šálek košer soli
1 ¼ šálku hnědého cukru
3 lžíce celého černého pepře
4-6 bobkových listů
2 tyčinky skořice
Kůra a šťáva z 1 pomeranče
2 galony studené vody
Pro ptáka:
1 čerstvá krůta, rozmražená, pokud je zmrazená (12-15 liber)
1 střední cibule, nakrájená na čtvrtky
1 jablko, rozčtvrcené
2 mrkve nakrájené na přibližně 4″ kousky
3 stonky celeru, nakrájené na polovinu
1 hlava česneku, nakrájená na plátky a zbavená volné slupky
6 polévkových lžic nesoleného másla (3/4 tyčinky), změklého
Bradley Premium Bisquettes – Sage
Preparation
Večer před vařením smíchejte ingredience na lák ve velkém hrnci na středním plameni, dokud se sůl a cukr nerozpustí.
Nechte stranou solanku a nechte vychladnout.
Odstraňte droby a krk z krůty. Zarezervujte a vychlaďte na omáčku.
Opláchněte krocana zevnitř i zvenku studenou vodou.
Krůtu ponořte do vychlazeného nálevu.
Přikryjte a dejte přes noc do lednice.
Druhý den krůtu vyjměte z nálevu, opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
Nechte v lednici odkryté alespoň 2 hodiny uschnout.
Předehřejte udírnu na 225 °F s Bradley Premium Sage Bisquettes.
Vložte krůtu do hliníkového pekáče.
Dutinu krocana potřeme 2 lžícemi másla a vyplňte nakrájeným jablkem a zeleninou.
Vnějšek ptáčka potřeme 2 lžícemi másla.
Vložte do udírny a kuřte přibližně 8 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nejtlustší části stehna nedosáhne 180 °F.
V polovině vaření potírejte krůtu zbývajícím máslem.
Recept od: Lena Clayton