Uzená kari koření Kuřecí křídla S receptem na mincovský jogurt
Neodolatelný! Jsou ještě chutné, než vypadají.
Ingredients
2 libry kuřecích křídel
1 ČL mletého kmínu
1 ČL mletého koriandru
1 ČL kurkuma
½ ČL česnekového prášku
¼ ČL zázvoru
¼ ČL skořice
⅛ ČL kajenského pepře
1 ČL soli
1 PL bílého cukru
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžíce čerstvé máty - nasekané najemno
2 PL medu
Preparation
Každé kuřecí křídlo nakrájejte na tři části: buben, střední část a špička. Vyhoďte špičku křídel a vložte ostatní části do velké mísy.
Udělejte kari směs smícháním kmínu, koriandru, kurkumy, česnekového prášku, zázvoru, skořice, kajenského pepře, soli a cukru. Křídla vhoďte do kari koření, aby byla rovnoměrně obalená.
Nastavte udírnu na 250ºF pomocí dřevěných bisket dle výběru.
Křídla položte na udírny a kuřte 2–2½ hodiny nebo dokud nejsou uvařená.
Zatímco se křidélka udí, připravte si jogurtovou omáčku. V misce smíchejte jogurt s mletou čerstvou mátou a medem. Mísu zakryjte plastovou fólií a dejte do lednice do doby podávání.
Vyjměte křidélka z udírny a podávejte s jogurtovým dipem.