Uzený asijský marinovaný Kachna Salátový recept
Před provedením rolí musíte kouřit kachnu a připravit zeleninu, kterou se chystáte zabalit. Pro salát bude stačit směs salátu, červeného papriky, okurky, mrkve a zelené cibule.
Marinujte kachní prsa v asijských kořeních a kouřte je dubovým dřevem. Zabalte rolky do tenkého rýžového papíru a kombinujte plátky uzené kachny, zeleniny a nudle. Dvě kachní prsa vyrábějí 8 salátových rolí.
Ingredients
Na marinádu:
¼ šálku rostlinného oleje
2 PL sezamového oleje
1 PL rýžového vinného octa
¼ šálku sójové omáčky
1 ČL strouhaného zázvoru
1 lžička Sambal
2 stroužky česneku - mleté
Na salátové rolky:
1 balíček rýžového papíru
1 Balení vermicelli „skleněných“ rýžových nudlí
1 Hlavový zelený listový salát
1 červená paprika - julienned
½ anglické okurky - julienned
2 mrkve - oloupané a oloupané
1 svazek Zelená cibule - nakrájená na tenké plátky
Na namáčecí omáčku:
1 PL červené kari pasty
2 PL rostlinného oleje
1 plechovka kokosového mléka
¼ Šálek nesoleného přírodního arašídového másla (použil jsem objemné pro přidání textury)
2 PL sójové omáčky
Preparation
Suroviny na marinádu smícháme dohromady.
Kachní prsa marinujte přes noc, tukový uzávěr kachních prsíček předem vyškvařte.
Nudle vermicelli vložte do misky s vodou a dejte přes noc namáčet do lednice.
Kachní prsa udit 1½ - 2 hodiny v udírně předehřáté na 225°F s dubovými bisketami nebo dokud není dosaženo vnitřní teploty 160°F.
Kachnu necháme vychladnout, nakrájíme na nudličky.
Naplňte velký pekáč/misku vodou pokojové teploty.
Nyní začneme sestavovat salátové rolky! Salátové rolky raději balím dvakrát. Zachrání vás to před ničivými účinky roztrhaného papíru a znamená to, že tam můžete dát ještě chutnější věci. Začněte tím, že do vody ponoříte vždy jeden kus rýžového papíru (nechte jej ponořený po dobu 1 minuty) a poté jej rozložte na čisté prkénko. Opakujte a položte druhý papír přímo navrch (dvojitý obal!). Papíry by měly být měkké a poddajné.
Do středu zábalu položte kousek listového salátu, malou hrst okapaných a namočených nudlí, plátky kachny, trochu papriky, okurku, mrkev a zelenou cibulku.
Rolku salátu zabalte podobně, jako byste balili burrito, přičemž okraj, který je k vám nejblíže, přetáhněte přes ingredience. Zastrčte strany a odvalte se od sebe, abyste utěsnili konec. Pokud máte potíže s utěsněním papíru, potřete okraj trochou vody.
Opakovat, opakovat, opakovat!
Pro přípravu omáčky dejte olej a červenou kari pastu do malého hrnce na střední teplotu
Za stálého míchání pastu restujte 2–3 minuty
Přidejte kokosové mléko, arašídové máslo a sójovou omáčku
Vařte 3 minuty na sporáku a pokračujte v míchání, aby se omáčka nepřilepila na pánev
Podávejte salátové závitky s omáčkou a užívejte si!