Stuffed Chicken Breast with Chimichurri Sauce

Uzený plněný Kuřecí prso S receptem na omáčku Chimichurri



Uzené kuře jen dostane přidanou chuť s touto čerstvou zelenou omáčkou z Argentiny.

Ingredients

4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže

2 šálky čerstvého koriandru

1 paprička Jalapeno zbavená jádřinců a semínek

1 stroužek česneku

1 PL červených chilli vloček

1 Limetka, odšťavněná

2 lžíce sušeného oregana, rozděleného

4 lžíce olivového oleje, rozdělené

1½ lžičky soli, rozdělená

½ ČL mletého černého pepře

3 stroužky česneku, mleté

1 šálek smetanového sýra, změkčeného

Bikety s příchutí Bradley – jablko, javor nebo dub

Preparation

Omáčku chimichurri připravte přidáním čerstvého koriandru, papričky jalapeňo, 1 stroužku česneku, chilli vloček, limetkové šťávy, 1 lžičky sušeného oregana, 3 lžic olivového oleje a 1/2 lžičky soli do kuchyňského robotu. Stiskněte pulzní tlačítko a uvolněte jej. Pokračujte v tomto postupu a jemně nasekejte koriandr. Omáčka připomíná jemně nasekané bylinky.

Do misky dejte smetanový sýr a přidejte 2 lžíce omáčky chimichurri. Zbylou omáčku chimichurri odložte na později. Pomocí vidličky rozmačkejte smetanový sýr a omáčku chimichurri, dokud se dobře nespojí.

Držte nůž vodorovně, vložte jej do tlustého konce každého kuřecího prsíčka a prořízněte, abyste vytvořili hlubokou kapsu. Dávejte pozor, abyste neprorazili druhý konec.

Směs smetanového sýra rovnoměrně naneste do kapsy každého kuřecího prsíčka.

V malé misce smíchejte zbývající 1 lžíci oregana, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky černého pepře a mletý česnek. Potřeme celá kuřecí prsa. Umístěte kuře na udírnu.

Nastavte udírnu na 250 °F pomocí bisket z jablkového, javorového nebo dubového dřeva.

Udit kuře, dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 ° F.

Kuřecí prsa položte na talíř a navrch nalijte zbývající chimichurri omáčku.

Podle Steve Cylka