Uzený plněný Kuřecí prso S receptem na omáčku Chimichurri
Uzené kuře jen dostane přidanou chuť s touto čerstvou zelenou omáčkou z Argentiny.
Ingredients
4 Vykostěná kuřecí prsa bez kůže
2 šálky čerstvého koriandru
1 paprička Jalapeno zbavená jádřinců a semínek
1 stroužek česneku
1 PL červených chilli vloček
1 Limetka, odšťavněná
2 lžíce sušeného oregana, rozděleného
4 lžíce olivového oleje, rozdělené
1½ lžičky soli, rozdělená
½ ČL mletého černého pepře
3 stroužky česneku, mleté
1 šálek smetanového sýra, změkčeného
Bikety s příchutí Bradley – jablko, javor nebo dub
Preparation
Omáčku chimichurri připravte přidáním čerstvého koriandru, papričky jalapeňo, 1 stroužku česneku, chilli vloček, limetkové šťávy, 1 lžičky sušeného oregana, 3 lžic olivového oleje a 1/2 lžičky soli do kuchyňského robotu. Stiskněte pulzní tlačítko a uvolněte jej. Pokračujte v tomto postupu a jemně nasekejte koriandr. Omáčka připomíná jemně nasekané bylinky.
Do misky dejte smetanový sýr a přidejte 2 lžíce omáčky chimichurri. Zbylou omáčku chimichurri odložte na později. Pomocí vidličky rozmačkejte smetanový sýr a omáčku chimichurri, dokud se dobře nespojí.
Držte nůž vodorovně, vložte jej do tlustého konce každého kuřecího prsíčka a prořízněte, abyste vytvořili hlubokou kapsu. Dávejte pozor, abyste neprorazili druhý konec.
Směs smetanového sýra rovnoměrně naneste do kapsy každého kuřecího prsíčka.
V malé misce smíchejte zbývající 1 lžíci oregana, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky černého pepře a mletý česnek. Potřeme celá kuřecí prsa. Umístěte kuře na udírnu.
Nastavte udírnu na 250 °F pomocí bisket z jablkového, javorového nebo dubového dřeva.
Udit kuře, dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 ° F.
Kuřecí prsa položte na talíř a navrch nalijte zbývající chimichurri omáčku.
Podle Steve Cylka