Uzený jalapeño Kuřecí stehna Recept
Tento uzený recept na kuřecí stehna Jalapeno kombinuje uzené kuře, slaninu, jalapeno, šunku a sýr. Chutný řez masa, kuřecí stehna jsou pro kuřáka ideální. Tyto svazky můžete považovat za trochu složité. Postupujte podle pokynů a veškeré úsilí se vyplatí.
Ingredients
16 plátků slaniny (asi 1 libra)
8 Velká vykostěná kuřecí stehna bez kůže
Hrubá sůl a čerstvě mletý černý pepř
8 PL dijonské hořčice
16 Plátky nálevu z kopru
2 chilli papričky Jalapeño – nakrájené na tenké plátky
4 unce sýra čedar - strouhaný
4 unce nakrájené vařené šunky - nakrájené na kousky
Řeznická struna
Biskety s příchutí Bradley - Mesquite
Preparation
Na prkénku uděláme křížek ze 2 kusů slaniny; nejprve položte kolmý kus dolů. Umístěte vykostěné kuřecí stehno na průsečík slaniny kůží dolů. Stehno osolíme, opepříme, poté potřeme hořčicí (asi 1 polévková lžíce). Do středu stehna dejte 2 okurky a navrch položte jalapeños, sýr a šunku.
Obě strany kuřecího stehna přetáhněte přes polevu, abyste vytvořili úhledný svazek. Opatrně otočte svazek tak, aby byl kůží nahoru (stále umístěn na průsečíku slaniny). Konce slaniny zvedněte (nejprve kolmý kus), aby se stehno obalilo. Zasuňte 18palcový kus řeznického provázku pod kuřecí svazek, rovnoběžně s okrajem vaší pracovní plochy. Svažte provázek, jako by kuře byl balíček (to je!). Přebytečné konce provázku ustřihněte nůžkami.
Nastavte si Bradley Smoker a předehřejte na 250 °F. Rád kouřím kuře s mesquite.
Kuřecí stehna položte kůží nahoru na drátěné rošty. Udit je, dokud vnější strany a slanina nezhnědnou, sýr se rozpustí a teplota uprostřed nedosáhne 165 °F na teploměru s okamžitým odečtem. Trvá to asi 1 až 1½ hodiny. Před podáváním ustřihněte provázky a odstraňte je.
Recept od: Steven Raichlen
Foto s laskavým svolením Richarda Dalletta