Uzená Harissa Kuřecí prso Recept
Kosti a kuře na kůži je zdaleka nejlepší pro kouření. Ale někdy máte u stolu vybíravý jedlík, nebo v lednici není nic jiného. Tady je skvělé řešení: uzená kuřecí prsa Harissa, která nevyschne!
Ingredients
6 Kuřecí prsa bez kostí a kůže
3-4 PL pasty Harissa (pikantní marocká omáčka, pokud nejste fanouškem koření, můžete ji také vyměnit za BBQ omáčku)
Pro solný roztok:
4 šálky vody
¼ šálku košer soli
3 PL hnědého cukru
2 lžíce chilli vloček
Bikety s příchutí Bradley – dub
Preparation
Ingredience na nálev společně rozpusťte.
Kuřecí prsa zakryjte v nálevu a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny. Nejlepší je přes noc!
Předehřejte udírnu s biketami s příchutí dubu na 250 °F.
Vyjměte kuře z nálevu, opláchněte a osušte.
Smažte kuře v pastě Harissa.
Kouřte 1-2 hodiny nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 165°F. Po uplynutí jedné hodiny sledujte, jak se vnitřní teplota uzavírá a vyjměte z udírny těsně před tím, než dosáhnete 165°F a bude to tak akorát!
Recept od: Lena Clayton