Uzený Vykostěné krůtí prsa Recept
Dopřejte si ústní zalévání uzeného krůtí prsou, který nechá vaše chuťové pohárky chtít víc. Směs suchého tření košerové soli, hnědého cukru, černého pepře, papriky a kajenského pepře, v kombinaci s procesem pomalého kouření, vytváří šťavnaté a chutné krůtí, která je ideální pro každou příležitost.
Ingredients
3 lžíce košer soli
2 lžíce hnědého cukru (buď světlého nebo tmavého)
1 PL mletého černého pepře
2 PL papriky
1 ČL mletého kajenského pepře
4-6 liber bílých vykostěných krůtích prsou (používám značku Honeysuckle)
Preparation
Všechny suché ingredience smícháme dohromady.
Krůtí maso natřete trochou rostlinného oleje a aplikujte na všechny části prsou.
Pevně zabalte do plastové fólie a dejte přes noc do lednice.
Vložte prsa do předehřáté 250°F udírny a aplikujte 6 třešňových bisket (nebo bisket dle vašeho výběru).
Kouřte/vařte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 165 °F.
Vyjměte prsa z udírny, zabalte do fólie a nechte 15 - 20 minut odpočívat.
Během této doby se vnitřní teplota zvýší o dalších 5 - 10 °F. Maso je vlhké, jemné a chutné.