Uzený BBQ Kuřecí stehna Recept
Kuřecí stehna dělají ideální kuře pro kuřáka: kosti, kůži. Tato uzená kuřecí stehna BBQ má máslovou solanku a kořeněnou tření, kouřeno k dokonalosti s hickory dřevem.
Ingredients
12-14 Kuřecí stehna
1 šálek vaší oblíbené BBQ omáčky
½ libry másla
Pro solanku:
4 šálky vody
¼ šálku košer soli
3 PL hnědého cukru
1 PL černého pepře
Pro Rub:
¼ šálku košer soli
⅓ šálek hnědého cukru
2 PL papriky
2 PL česnekového prášku
2 PL sušené petrželky
1 PL černého pepře
Biskety s příchutí Bradley – Hickory
Preparation
Ingredience na nálev společně rozpusťte.
Kuřecí stehna ponořte do nálevu a nechte zakryté v lednici přes noc nebo minimálně 4 hodiny.
Vyjměte z nálevu, opláchněte a osušte.
Smíchejte ingredience na potírání.
Kuře rovnoměrně potřete.
Předehřejte udírnu na 225 °F pomocí bisket s příchutí Bradley Hickory.
Rozpusťte ½ lb másla a zbytek přidejte do hliníkové zapékací misky.
Vložte kuře do máslové lázně a 1 a půl hodiny uďte.
Vyjměte kuře z máslové lázně.
Polévejte BBQ omáčkou a uďte přímo na udírně (doporučujeme podložky Bradley Magic Mats, aby se zabránilo přilepení) dalších 30–45 minut nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 165 °F.
Podávejte teplé s extra BBQ omáčkou.
Recept od: Lena Clayton