Uzený Kachna trhaná Recept
Tento uzený recept na kachnu trhaného a je velmi snadný a univerzální. Místo toho můžete použít kachní prsa bez pleti nebo husí prsa. Nechte maso marinovat po dobu nejméně 24 a až 48 hodin - čím déle je ve směsi, tím slavnější maso získá. Během procesu marináře masírujte maso kolem v tašce, aby všechny kusy udržely kontaktní marinádu. Pamatujte, že s trhaným masem nevaříte, sušíte ho a nezapomeňte se otáčet/otočit každou hodinu, při 150 ° C (65,5 ° C).
Ingredients
3 libry kachní nebo husí prsa bez kůže, zbavená tuku
2 šálky vody
2 lžíce košer soli
½ lžičky kúry 1
¼ šálku worcesterové omáčky
1 PL česnekového prášku
1 ČL sušeného tymiánu
1 lžička cayenne
1 lžička vepřového prášku
3 PL hnědého cukru
Preparation
Kachní prsa nakrájejte na zhruba ¼ palcové proužky.
Zbývající ingredience dobře promíchejte ve velké míse. Maso vložíme do marinády a kolem dokola promasírujeme, aby se rovnoměrně obalilo.
Vše nalijte do uzavíratelného plastového sáčku nebo nádoby a dejte do lednice.
Necháme marinovat minimálně 24 až 48 hodin – čím déle bude ve směsi, tím bude maso slanější. Během marinování maso v sáčku masírujte, aby všechny kousky zůstaly v kontaktu s marinádou.
Vyjměte kachnu ze sáčku a osušte papírovou utěrkou.
Buď postupujte podle pokynů v sušičce pro výrobu jerky (já dehydratuji po 2 hodinách kouře), nebo položte proužky na udírnu a uďte 2 hodiny při 150F (65,5ºC). Pak už jen zahřívejte na 160ºF (71,1ºC), dokud se duck jerky neohne.