Smoked Curry Chicken Salad Recipe

Uzené kari Kuře Salátový recept



Tajemství dokonalého uzeného kuřecího prsu je kuřecí solanka a správná vnitřní teplota. Kuřecí prsa mohou být jedním z nejobtížnějších masů, které kouří dobře, protože je tak zatraceně snadné převařit.

Ingredients

1 galon vody

⅓ šálek konzervační soli

½ šálku bílého cukru

3 lžíce cibulového prášku

1 polévková lžíce Morton Tender Quick

1,5 lžičky kari

2 PL bílého pepře

Hlávka salátu

4 kuřecí prsa (jedno na každý salát)

Nakrájená rajčata „hot house“ (množství je osobní preference)

Strouhaný sýr Colby Jack (množství je osobní preference)

Pažitka (množství je osobní preference)

Preparation

Kuřecí nálev na kari:

Před přidáním kuřete do nálevu úplně rozpusťte sůl a cukr. A z bezpečnostních důvodů se ujistěte, že teplota solanky je nižší než 41 °F. Snažím se je zchladit @ 38°F stupně.

Uzené kuře na kari:

Namočte je na 2 až 4 hodiny do nálevu. Při delším louhování budou slanější a budou mít trochu více chuti koření. Po nasolení nechte kuře vyschnout na mřížce, než půjde do udírny. Pokud je kuře suché, získáte lepší chuť kouře.

Vložte kuře do předehřáté udírny Bradley, která běží na 220 °F. Používám bílý ořech a jablko, dávám každý druhý bisquette, ale můžete použít svůj oblíbený. Jen mějte kouř na světlé straně. Kuřecí maso je jemné a nemusí se udit tak dlouho jako jiné maso.

Kuřecí prsa dosáhnou v Bradley Smoker 160 stupňů za 3-4 hodiny. Poté je vyjměte na mísu, přikryjte alobalem a nechte je 10 až 15 minut odpočívat, než je vodorovně nakrájíte na salát. (návrh servírování: jen na pohled můžete zapálit váš Bradley Grill a položit kuřecí prsa na gril, jednoduše abyste získali grilovací značky pro servírování lahodící oku, jako jsme to udělali s naším )

Návod na hlávkový salát:

Hlávku salátu rozkrojte napůl. Opláchněte pod tekoucí studenou vodou a dobře sceďte.

Smíchejte nakrájená rajčata „hot house“, strouhaný sýr Colby jack, pažitku ve středně velké misce.

Míchejte lžící, dokud se důkladně nespojí. Dejte do lednice.

Toustový běžný domácí „sendvičový chléb“ sezónní s lehkým poprášením kari a nakrájený na kousky, které lze použít jako krutony

Každou polovinu hlávky salátu nakrájejte na 2 nebo 3 klínky, podle velikosti. nakrájejte na 2-3 palcové kousky a položte na salátový talíř.

Přidejte diagonální plátky uzeného kuřete na kari na vršek hlávkového salátu

Volitelné: Na každé salátové lůžko naneste lžící dresingu, až budete připraveni k podávání. (uzené kari a přidané koření činí dresink volitelným