Prázdninový kouřil Turecko s uzeným máslem Injekční recept
V této sváteční sezóně přidejte krůtu na další úroveň přidáním kouřového zvratu! Zjistěte více o tom, jak můžete použít svého kuřáka Bradley k naplnění krůty lahodnou chutí, která určitě zapůsobí na vaše hosty na dovolenou.
Ingredients
1 velký kbelík (dostatečně velký, aby pojal 12-15 liber krocana)
1 stojan Bradley Smoker
1 Teploměrová sonda
1 Kovová miska nebo nádoba
1 injekční stříkačka
1 Basting brush amarillo chili skořice rub
1 tbsp čerstvě mletý černý pepř
1 tsp mletá skořice
2 Tbsp amarillo chilli prášek (Poznámka: Pokud tento nemůžete najít, můžete jej nahradit vaším oblíbeným chilli)
2 Tbsp košer sůl uzená krůta
2 galony studené vody
1 litr vroucí vody
1 šálek soli
2 šálky + ½ šálku bourbonu Jim Beam
1 tbsp celý černý pepř
1 hrnek javorového sirupu
1 čtvrt jablečného moštu
3-4 snítky čerstvé šalvěje
1 čerstvá krůta (asi 12-15 liber). Poznámka: Pokud používáte mraženou krůtu, musíte ji před nakládáním rozmrazit.
¼ šálku amarillo chilli skořice (recept výše)
1 libra másla, zmrazené
Preparation
V misce smíchejte čerstvě mletý černý pepř, skořici, chilli prášek a košer sůl. Dát stranou. dělá ½ pohár.
Solanka:
Nalijte studenou vodu do velkého kbelíku. Sůl nasypte do vroucí vody a míchejte, aby se rozpustila. Jakmile se sůl rozpustí, nalijte vroucí slanou vodu do kbelíku se studenou vodou.
Přidejte 2 šálky bourbonu Jim Beam, zrnka černého pepře, javorový sirup, jablečný mošt a čerstvou šalvěj. Promícháme a dáme stranou.
Vyjměte krk a droby z vnitřku krůty (je-li to nutné). Krůtu, krk a droby opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Vložte krůtu, krk a droby do kbelíku s vodou a ujistěte se, že je krůta zcela ponořená. Možná budete muset krocana zvážit, aby zůstal ponořený.
Zakryjte a dejte do lednice na 24 hodin nebo až 36 hodin pro mnohem větší krůtu. Vyjměte krůtu, krk a droby z nálevu, zbytky nálevu vyhoďte. Opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Vraťte do lednice a nechte 2-3 hodiny sušit na vzduchu, nezabalené.
Čas kouřit:
Nastavte svůj Bradley Smoker podle pokynů výrobce a nastavte teplotu udírny na 230ºF. Krůtu potřete zevnitř i zvenčí Amarillo Chili Cinnamon Rubem.
Položte krůtu, krk a droby na stojan a vložte do udírny. Vložte teploměrovou sondu do nejtlustší části krůtího stehna, ujistěte se, že se nedotýkáte kosti, a nastavte vnitřní teplotu 180ºF.
Udit krůtu po dobu přibližně 5-6 hodin. Jakmile je krůta v udírně, vezměte zmrzlé máslo a vložte ho do kovové misky nebo nádoby. Vložte do udírny, nechte udit a úplně roztavit. Ano, kouříme máslo!
Tip: Použijte mražené máslo, aby se tak rychle nerozpustilo a umožnilo kouři proniknout do másla po vrstvách, čímž získáte sladké kouřové máslo.
Vyjměte krůtu a rozpuštěné uzené máslo z udírny. Přidat ½ šálek Jim Beam Bourbon do másla a máslovou směs vraťte do udírny, kuřte asi 5-10 minut
Z udírny opět vyjměte máslo a injekční stříkačkou vysajte případnou šťávu, která se nahromadila v krůtí dutině a přidejte ji do máslové směsi. Dobře promíchejte. Poté pomocí injekční stříkačky vstříkněte krůtě máslovou směs na různá místa. Vraťte krocana kuřákovi.
Poznámka: Doporučuji 3-4 injekce do prsou a stehna. Pokračujte v uzení krůty, dokud nedosáhne vnitřní teploty 180ºF.
Vyjměte krůtu z udírny a pomocí štětce potřete krůtu veškerou šťávou, která se nahromadila v dutině, spolu s další směsí másla. Krůtu nechte přibližně 10–20 minut odpočinout, volně přikrytou kusem hliníkové fólie.
Nakrájejte a podávejte. Zarýt!
Recept od: Ted Reader