alt=" Smoked Turkey"

Prázdninový kouřil Turecko s uzeným máslem Injekční recept



V této sváteční sezóně přidejte krůtu na další úroveň přidáním kouřového zvratu! Zjistěte více o tom, jak můžete použít svého kuřáka Bradley k naplnění krůty lahodnou chutí, která určitě zapůsobí na vaše hosty na dovolenou.

Ingredients

1 velký kbelík (dostatečně velký, aby pojal 12-15 liber krocana)

1 stojan Bradley Smoker

1 Teploměrová sonda

1 Kovová miska nebo nádoba

1 injekční stříkačka

1 Basting brush amarillo chili skořice rub

1 tbsp čerstvě mletý černý pepř

1 tsp mletá skořice

2 Tbsp amarillo chilli prášek (Poznámka: Pokud tento nemůžete najít, můžete jej nahradit vaším oblíbeným chilli)

2 Tbsp košer sůl uzená krůta

2 galony studené vody

1 litr vroucí vody

1 šálek soli

2 šálky + ½ šálku bourbonu Jim Beam

1 tbsp celý černý pepř

1 hrnek javorového sirupu

1 čtvrt jablečného moštu

3-4 snítky čerstvé šalvěje

1 čerstvá krůta (asi 12-15 liber). Poznámka: Pokud používáte mraženou krůtu, musíte ji před nakládáním rozmrazit.

¼ šálku amarillo chilli skořice (recept výše)

1 libra másla, zmrazené

Preparation

V misce smíchejte čerstvě mletý černý pepř, skořici, chilli prášek a košer sůl. Dát stranou. dělá ½ pohár.

Solanka:

Nalijte studenou vodu do velkého kbelíku. Sůl nasypte do vroucí vody a míchejte, aby se rozpustila. Jakmile se sůl rozpustí, nalijte vroucí slanou vodu do kbelíku se studenou vodou.

Přidejte 2 šálky bourbonu Jim Beam, zrnka černého pepře, javorový sirup, jablečný mošt a čerstvou šalvěj. Promícháme a dáme stranou.

Vyjměte krk a droby z vnitřku krůty (je-li to nutné). Krůtu, krk a droby opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Vložte krůtu, krk a droby do kbelíku s vodou a ujistěte se, že je krůta zcela ponořená. Možná budete muset krocana zvážit, aby zůstal ponořený.

Zakryjte a dejte do lednice na 24 hodin nebo až 36 hodin pro mnohem větší krůtu. Vyjměte krůtu, krk a droby z nálevu, zbytky nálevu vyhoďte. Opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Vraťte do lednice a nechte 2-3 hodiny sušit na vzduchu, nezabalené.

Čas kouřit:

Nastavte svůj Bradley Smoker podle pokynů výrobce a nastavte teplotu udírny na 230ºF. Krůtu potřete zevnitř i zvenčí Amarillo Chili Cinnamon Rubem.

Položte krůtu, krk a droby na stojan a vložte do udírny. Vložte teploměrovou sondu do nejtlustší části krůtího stehna, ujistěte se, že se nedotýkáte kosti, a nastavte vnitřní teplotu 180ºF.

Udit krůtu po dobu přibližně 5-6 hodin. Jakmile je krůta v udírně, vezměte zmrzlé máslo a vložte ho do kovové misky nebo nádoby. Vložte do udírny, nechte udit a úplně roztavit. Ano, kouříme máslo!

Tip: Použijte mražené máslo, aby se tak rychle nerozpustilo a umožnilo kouři proniknout do másla po vrstvách, čímž získáte sladké kouřové máslo.

Vyjměte krůtu a rozpuštěné uzené máslo z udírny. Přidat ½ šálek Jim Beam Bourbon do másla a máslovou směs vraťte do udírny, kuřte asi 5-10 minut

Z udírny opět vyjměte máslo a injekční stříkačkou vysajte případnou šťávu, která se nahromadila v krůtí dutině a přidejte ji do máslové směsi. Dobře promíchejte. Poté pomocí injekční stříkačky vstříkněte krůtě máslovou směs na různá místa. Vraťte krocana kuřákovi.

Poznámka: Doporučuji 3-4 injekce do prsou a stehna. Pokračujte v uzení krůty, dokud nedosáhne vnitřní teploty 180ºF.

Vyjměte krůtu z udírny a pomocí štětce potřete krůtu veškerou šťávou, která se nahromadila v dutině, spolu s další směsí másla. Krůtu nechte přibližně 10–20 minut odpočinout, volně přikrytou kusem hliníkové fólie.

Nakrájejte a podávejte. Zarýt!

Recept od: Ted Reader