Spicy chicken wings by Steven Raichlen

Smokehouse Křídla Recept



Udělejte si přestávku od tradičních horkých křídel a vyzkoušejte náš recept na uzenou křídlu pro nový a vzrušující zvrat! Naše pomalu vařená křídla jsou naplněna kouřovou chutí a mohou být oblečena s různými omáčkami, aby vyhovovaly jakékoli preferenci chuti.

Ingredients

Pro křídla Smokehouse:

3 libry kuřecích bubnů (asi 2 tucty)

2 lžíce jemně nasekaného koriandru plus 4 polévkové lžíce na podávání

2 PL mořské soli

2 PL mletého černého pepře

2 PL mletého koriandru (volitelně)

2 PL sezamového oleje

K podávání:

6 PL másla

3 chilli papričky Jalapeno nakrájené na tenké plátky

6 lžic Sriracha (nebo jiné oblíbené pálivé omáčky)

¼ šálku nasekaných suchých pražených arašídů

Preparation

Kuřecí křídla vložte do mixovací nádoby. Přisypeme koriandr, sůl, pepř a koriandr a promícháme. Vmíchejte sezamový olej. Marinujte 15 až 60 minut, čím déle, tím bohatší chuť.

Mezitím si zapalte udírnu podle návodu výrobce a předehřejte na 250 stupňů. Přidejte dřevo podle pokynů výrobce.

Uspořádejte křídla na drátěném stojanu v kouřové komoře. Vykuřte křídla dozlatova kouřem a provařte 1 až 1½ hodiny. U některých kuřáků se křídla nejblíže ohni uvaří rychleji; v takovém případě otočte křidélka, aby se všechna vařila rovnoměrně. Pokud váš kuřák umožňuje zvýšení tepla, zvyšte teplotu na 400 stupňů na posledních 20 minut, aby byla pokožka křupavá. Chcete-li zkontrolovat propečenost, udělejte malý řez v nejtlustší části několika křídel. Maso u kosti by mělo být bílé, bez stop červené. Nepřevařujte.

Těsně před podáváním rozpustíme máslo v litinové pánvi na grilu připraveném pro přímé grilování nebo na hořáku sporáku. Přidejte jalapenos a vařte, dokud lehce nezhnědnou. Vmíchejte Sriracha.

Kuřecí křídla navršte na talíř nebo na litinovou pánev. Přelijte je omáčkou jalapeno. Křídla posypte nasekaným koriandrem a arašídy a zapracujte. Nutné ubrousky a studené pivo.