Smokehouse Křídla Recept
Udělejte si přestávku od tradičních horkých křídel a vyzkoušejte náš recept na uzenou křídlu pro nový a vzrušující zvrat! Naše pomalu vařená křídla jsou naplněna kouřovou chutí a mohou být oblečena s různými omáčkami, aby vyhovovaly jakékoli preferenci chuti.
Ingredients
Pro křídla Smokehouse:
3 libry kuřecích bubnů (asi 2 tucty)
2 lžíce jemně nasekaného koriandru plus 4 polévkové lžíce na podávání
2 PL mořské soli
2 PL mletého černého pepře
2 PL mletého koriandru (volitelně)
2 PL sezamového oleje
K podávání:
6 PL másla
3 chilli papričky Jalapeno nakrájené na tenké plátky
6 lžic Sriracha (nebo jiné oblíbené pálivé omáčky)
¼ šálku nasekaných suchých pražených arašídů
Preparation
Kuřecí křídla vložte do mixovací nádoby. Přisypeme koriandr, sůl, pepř a koriandr a promícháme. Vmíchejte sezamový olej. Marinujte 15 až 60 minut, čím déle, tím bohatší chuť.
Mezitím si zapalte udírnu podle návodu výrobce a předehřejte na 250 stupňů. Přidejte dřevo podle pokynů výrobce.
Uspořádejte křídla na drátěném stojanu v kouřové komoře. Vykuřte křídla dozlatova kouřem a provařte 1 až 1½ hodiny. U některých kuřáků se křídla nejblíže ohni uvaří rychleji; v takovém případě otočte křidélka, aby se všechna vařila rovnoměrně. Pokud váš kuřák umožňuje zvýšení tepla, zvyšte teplotu na 400 stupňů na posledních 20 minut, aby byla pokožka křupavá. Chcete-li zkontrolovat propečenost, udělejte malý řez v nejtlustší části několika křídel. Maso u kosti by mělo být bílé, bez stop červené. Nepřevařujte.
Těsně před podáváním rozpustíme máslo v litinové pánvi na grilu připraveném pro přímé grilování nebo na hořáku sporáku. Přidejte jalapenos a vařte, dokud lehce nezhnědnou. Vmíchejte Sriracha.
Kuřecí křídla navršte na talíř nebo na litinovou pánev. Přelijte je omáčkou jalapeno. Křídla posypte nasekaným koriandrem a arašídy a zapracujte. Nutné ubrousky a studené pivo.