Southern Smoked Chicken Recipe

Jižní Uzené kuře Recept



Vezměte si své chuťové pohárky na výlet na jih s naším uzeným kuřecím receptem! Díky něžnému, šťavnatému kuře naplněné kouřovou chutí a směsí klasického jižního koření je toto jídlo perfektním doplňkem jakékoli letní BBQ nebo Weeknight večeře.

Ingredients

1 kg (2 lb) celého smaženého kuřete nebo kuřecích částí

30 ml (2 lžíce) olivového oleje

3 ml (½ lžičky) každého sušeného tymiánu, šalvějového pepře a oregana (nebo náhražky bylinek dle vašeho výběru)

2 ml (¼ lžičky) česnekového prášku

Špetka kajenského prášku

Špetka prášku z nového koření

Preparation

Kuřecí maso potřeme olivovým olejem.

Smíchejte koření a posypte kuře.

Umístěte kuře nebo kuřecí kousky na udírny.

Způsob kouření:

Vložte kuře do Bradley Smoker.

Kuře s horkým kouřem s příchutí pecan po dobu přibližně 1 ½ až 2 hodin.

Pomocí teploměru na maso pokračujte ve vaření na vysokou teplotu, dokud není kuře zcela propečené. Celé kuře by mělo trvat přibližně 4 až 4 ½ hodiny, přibližně v polovině by mělo být otočeno, aby se propeklo rovnoměrně.

Sloužit:

Podávejte s BBQ omáčkou stranou na namáčení. Pro autentické jižanské jídlo zvažte také podávání rýže a fazolí nebo jambalaya spolu s některými zelí v jižanském stylu, jamy nebo smaženými zelenými rajčaty a samozřejmě kukuřičným chlebem nebo sušenkami. Dokončete jídlo pekanovým koláčem nebo broskvovým ševcem pro pravý jižanský nádech!