Jižní Uzené kuře Recept
Vezměte si své chuťové pohárky na výlet na jih s naším uzeným kuřecím receptem! Díky něžnému, šťavnatému kuře naplněné kouřovou chutí a směsí klasického jižního koření je toto jídlo perfektním doplňkem jakékoli letní BBQ nebo Weeknight večeře.
Ingredients
1 kg (2 lb) celého smaženého kuřete nebo kuřecích částí
30 ml (2 lžíce) olivového oleje
3 ml (½ lžičky) každého sušeného tymiánu, šalvějového pepře a oregana (nebo náhražky bylinek dle vašeho výběru)
2 ml (¼ lžičky) česnekového prášku
Špetka kajenského prášku
Špetka prášku z nového koření
Preparation
Kuřecí maso potřeme olivovým olejem.
Smíchejte koření a posypte kuře.
Umístěte kuře nebo kuřecí kousky na udírny.
Způsob kouření:
Vložte kuře do Bradley Smoker.
Kuře s horkým kouřem s příchutí pecan po dobu přibližně 1 ½ až 2 hodin.
Pomocí teploměru na maso pokračujte ve vaření na vysokou teplotu, dokud není kuře zcela propečené. Celé kuře by mělo trvat přibližně 4 až 4 ½ hodiny, přibližně v polovině by mělo být otočeno, aby se propeklo rovnoměrně.
Sloužit:
Podávejte s BBQ omáčkou stranou na namáčení. Pro autentické jižanské jídlo zvažte také podávání rýže a fazolí nebo jambalaya spolu s některými zelí v jižanském stylu, jamy nebo smaženými zelenými rajčaty a samozřejmě kukuřičným chlebem nebo sušenkami. Dokončete jídlo pekanovým koláčem nebo broskvovým ševcem pro pravý jižanský nádech!