Plum zasklený kouřil Kachní prsa Recept
Dojem na vaši rodinu a přátele tímto švestkovým proskleným receptem uzených kachenních prsou. V nejlepších restauracích na světě jste nemohli získat lepší ochutnávku kachní prsa. Asijská švestková omáčka inspirovaná pečenou kachnou dává velký křupavý povrch a přidává sladkou chuť. Baste kachna během poslední hodiny kouření nebo posledních 30 minut grilování. Pamatujte, že nejlepší věc, kterou musíte udělat, je zpomalit to vařit.
Většina lidí má ráda kachní středně vzácné, ale pokud to dáváte přednost dobře provedené, vezměte je, když vnitřní teplota dosáhne 170 stupňů. Nechal jsem vnitřní teplotu dosáhnout 170 stupňů a byla to nejsladší kachna, jakou jsem kdy jedl.
Ingredients
Pro solný roztok:
Jeden litr jablečného džusu nebo moštu
¼ Šálek košer soli nebo 3 PL soli na konzervu
1 Bobkový list – drcený
1 stroužek česneku – rozdrcený
½ ČL kuličky pepře - popraskané
Na polevu:
½ Šálek švestkového želé
4 Česnekové rukavice
1 PL čerstvého zázvoru
1 polévková lžíce sójová omáčka
1 polévková lžíce čerstvě mletý černý pepř
Preparation
Z půlek kachních prsou odstraňte kosti a kůži. Pořádně vypláchněte.
Smíchejte přísady solanky, ujistěte se, že sůl je zcela rozpuštěná. To bude stačit solného roztoku až na 1 a ½ kilo půlek kachních prsou. Namočte kachnu do nálevu alespoň na dvě hodiny a pokud možno přes noc (maximálně 12 hodin).
Po nasolení kachnu rychle opláchněte a poté osušte papírovými utěrkami. Pokud chcete, potřete každou polovinu prsou rozpuštěným tukem ze slaniny. Rozhodl jsem se to neudělat, ale bylo by to extra chutné, kdybys to udělal.
Vložte kachní prsa do Bradley na 225ºF přibližně dvě hodiny v závislosti na velikosti prsních partií. Použil jsem směs bisket z olše a pekanu.